Ποιά ημέρα πρέπει να ξεκινήσεις τη δίαιτα;

21.10.2011
Αν πρέπει να ξεκινήσεις ένα νέο διατροφικό πλάνο, η ημέρα που θα το τολμήσεις φαίνεται πως παίζει σπουδαίο ρόλο στο αποτέλεσμα και την έκβαση της προσπάθειάς σου.

Αν πρέπει να ξεκινήσεις ένα νέο διατροφικό πλάνο, η ημέρα που θα το τολμήσεις φαίνεται πως παίζει σπουδαίο ρόλο στο αποτέλεσμα και την έκβαση της προσπάθειάς σου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η Τρίτη αποτελεί τη χειρότερη ημέρα που μπορείς να ξεκινήσεις δίαιτα ενώ η Κυριακή και η Δευτέρα αποτελούν καλύτερες επιλογές.

Εκπρόσωπος της εταιρίας "Tesco Diets" που διενέργησε την έρευνα σε γυναίκες (2000 Βρετανίδες) που έκαναν δίαιτα τη χρονιά που πέρασε, τόνισε πως από ψυχολογικής άποψης, όσοι κάνουν φρέσκια αρχή στη δίαιτά τους στην αρχή της εβδομάδας, έχουν μεγαλύτερο και πιο δυνατό κίνητρο να συνεχίσουν δυναμικά.


Αντίθετα, εκείνοι που ξεκινούσαν δίαιτα την Τρίτη, τα παρατούσαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα και κατέληγαν να έχουν πάρει βάρος τελικά.

Τα στοιχεία:

*Όσοι ξεκινούν δίαιτα Κυριακή, έχασαν 3,6 κιλά και το 88% κράτησε το βάρος που έχασε.

*Η μέση γυναίκα κάνεις τρεις προσπάθειες δίαιτας κάθε χρόνο.

*Όσοι ξεκινούν δίαιτα, την σταματούν τις Παρασκευές, στο τέλος μιας πολύ κουραστικής εβδομάδας.

* 25% όσων ξεκίνησαν δίαιτα, παραδέχτηκε πως ολοκλήρωσε την εβδομάδα βάζοντας κιλά και όχι χάνοντας.

Πάντως, οι υπεύθυνοι της έρευνας τονίζουν πως όποια ημέρα και να ξεκινήσεις δίαιτα, το να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες είναι μια μεγάλη δοκιμασία.


"Με τις γυναίκες να παλεύουν ανάμεσα στην πολυάσχολη ζωή τους και ταυτόχρονα να διατηρούν το πνεύμα και το σώμα τους υγιές, το εγχείρημα μιας δίαιτας γίνεται πολύ δύσκολο".

Η εν λόγω έρευνα έδειξε παράλληλα πως εκείνοι που ξεκινούν δίαιτα την Κυριακή, έχουν έναν καθαρό, πεντακάθαρο στόχο και φαίνεται πως δεσμεύονται με το πλάνο τους και τελικά είναι εκείνοι που πετυχαίνουν πιο γρήγορα τους στόχους αδυνατίσματος που θέτουν.


Οι μεγαλύτερες παγίδες στο να συνεχίσεις τη δίαιτα που ξεκίνησες;

Έλλειψη κινήτρου

Βαρεμάρα

Συναισθηματικό φαγητό

Κατερίνα Π.