Hot αφροδισιακές τροφές για σέξι καλοκαίρι (Νο2)

02.08.2012
Θέλεις να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου, στο ντάλα καλοκαίρι; Έχουμε συγκεντρώσει για σένα τις πιο αφροδιασιακές τροφές και σου δείχνουμε πως να τις χρησιμοποιήσεις σωστά.

1) Σολομός: Αν δεν αστράψει, δε βροντά, κι αν δε βροντά δε βρέχει.

Καθαρότερα αγγεία, δυνατότερη καρδιά, περισσότερο κέφι. Ιδιαίτερα καλή πηγή ω-3 λιπαρών, που προστατεύουν την καρδιά και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, βιταμίνης D, αναγκαίας για την καλή λειτουργία πολλών αδένων, νιασίνης, που προκαλεί αγγειοδιαστολή, καθώς και καλή πηγή καλίου και αργινίνης.

Πόσο και πώς: 1-2 μερίδες εβδομαδιαίως, καλύτερα μαγειρεμένος ποσέ, βραστός ή ψητός και όχι καπνιστός.

2) Αβγό: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

Τονώνει το μυϊκό σύστημα, ελαττώνει την κόπωση, ενισχύει τις πνευματικές λειτουργίες. Πλούσιο σε αμινοξέα, απαραίτητα λιπαρά οξέα, λεκιθίνη, λουτεΐνη, βιταμίνες A, Β και D. Η χοληστερίνη που περιέχει ο κρόκος δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη του αίματος, εάν δεν γίνεται υπερκατανάλωση.

Πόσο και πώς: Μέχρι 1 αβγό καθημερινά, εφόσον δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη, προτιμότερο βραστό ή ποσέ.

3) Πράσο: Γιατί λένε, άραγε, «τον έπιασε στα πράσα»;

Δίνει λύσεις σε ελαφρά προβλήματα στύσης. Βοηθά στον καθαρισμό των αρτηριών, συμβάλλει στην προστασία αγγείων, νεφρών, ήπατος και αρθρώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κρεμμυδιού, γιατί περιέχει παρόμοιες θρεπτικές ουσίες με αυτό, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη μυρωδιά.

Πόσο και πώς: ½ φλιτζάνι 2-3 φορές εβδομαδιαίως, βρασμένο σκέτο, μαζί με ρύζι ή μέσα σε πίτες με φύλλο.

4) Κανέλα: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Ευφραίνει, τονώνει, προστατεύει. Περιέχει πολυφαινόλες που ενισχύουν τη δραστικότητα της ινσουλίνης, βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και έχουν ήπια θρομβολυτική δράση. Το εξαίσιο άρωμά της διεγείρει τις αισθήσεις και επηρεάζει θετικά την ερωτική διάθεση.

Πόσο και πώς: Πρόσθεσε λίγη κανέλα σκόνη σε οποιοδήποτε ρόφημα, σε φρούτα, γλυκά επιδόρπια, ακόμα και σε φαγητά.

5) Ρόδι: Έχει άστρο...

Φέρνει καλοτυχία στο ερωτικό παιχνίδι, αυξάνει την αιματική ροή, προστατεύει την καρδιά, δρα αντιγηραντικά. Είναι από τα ελάχιστα φρούτα που μπορούν να φαγωθούν με το κουκούτσι, προσφέροντας έτσι περισσότερα διατροφικά συστατικά, κυρίως δε αντιοξειδωτικά.

Πόσο και πώς: ½ ρόδι μέσα σε σαλάτες ή ο χυμός του σχεδόν καθημερινά, προτιμότερο πριν ή έπειτα από σωματική επιβάρυνση.

6) Σύκο: Γλυκάθηκε στα σύκα, θα φάει και τα συκόφυλλα.

Το αγαπημένο φρούτο πολλών αρχαίων θεών, γνωστών για τις ερωτικές τους επιδόσεις. Αυξάνει τη ζωτικότητα και τη σωματική αντοχή, μειώνει την κόπωση, δυναμώνει τους εξασθενημένους οργανισμούς, είναι καλή πηγή φρουκτόζης, του βασικού σακχάρου που απαντάται στο αντρικό σπέρμα.

Πόσο και πώς: 1-2 σύκα, φρέσκα ή φυσικώς αποξηραμένα, 2-3 φορές εβδομαδιαίως, ως σνακ μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς ή μέσα σε σαλάτες.

7) Ελιά: Δώσε και μένα μπάρμπα!

Μικρή στο μάτι, θαυματουργή στο κρεβάτι. Περιέχει παρόμοια συστατικά με το ελαιόλαδο, αλλά όχι στις ίδιες αναλογίες, κυρίως δε μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε). Οι ελιές που συντηρούνται σε άρμη απορροφούν μεγάλες ποσότητες νατρίου, γι’ αυτό πρέπει να ξεπλένονται πολύ καλά.

Πόσο και πώς: 5-6 ανάλατες ελιές σχεδόν καθημερινά, σκέτες ως σνακ, μέσα σε σαλάτες, ενταγμένες στα φαγητά ή ως πολτός.

8) Σοκολάτα: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.

Ισχυρά ενεργειακή και τονωτική τροφή. Διαθέτει αντιοξειδωτικές, προφυλακτικές και ελαφρώς διεγερτικές ιδιότητες. Η μαύρη (πικρή) σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, περιέχει πάνω από τριακόσια πολύτιμα συστατικά που συντελούν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, εφόσον δεν γίνεται υπερκατανάλωσή της.

Πόσο και πώς: 7-10 γρ. σχεδόν καθημερινά ή μέχρι 25 γρ. 2-3 φορές εβδομαδιαίως.

9) Χαβιάρι: Φάε κουμπάρε ελιές, καλό είν’ και το χαβιάρι.

Εκλεκτό έδεσμα, γνωστό ως «ο μαύρος διατροφικός θησαυρός». Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά, φωσφολιπίδια και φωσφοπρωτεΐνες, που αποτελούν συστατικά όλων των κυτταρικών μεμβρανών, καθώς και σε διάφορα ανόργανα συστατικά, αναγκαία για το ενδοκρινικό σύστημα.

Πόσο και πώς: 1-2 κουταλάκια όποτε το επιτρέπουν τα οικονομικά σας ή, εναλλακτικά, αβγοτάραχο Μεσολογγίου - το ελληνικό χαβιάρι!

10) Μέντα: Βοήθα με να σε βοηθώ ν’ ανεβούμε το βουνό.

Ανεβάζει την ερωτική θερμοκρασία, προκαλεί τοπική υπεραιμία. Το βασικό συστατικό της, η μενθόλη, δρα χωνευτικά και διουρητικά, τονώνει το ήπαρ και βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα. Η ιδιαίτερα έντονη και ευχάριστα γλυκιά μυρωδιά της έχει αγχολυτική και χαλαρωτική επίδραση.

Πόσο και πώς: Χρησιμοποιήστε την περιστασιακά ως αφέψημα ή προσθέστε τη σε γλυκά, ροφήματα (π.χ. τσάι) και μαρινάτες.

11) Καρότο: Οι τριφτάδες κι ο χυλός ώσπου να σηκωθείς ορθός.

Αντιπροσωπευτικό του φαλλικού σχήματος, βελτιωτικό της ερωτικής απόδοσης. Πλούσιο σε καροτένια και καροτονοειδή, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, φαλκαρινόλη, αντιοξειδωτικό με ποικίλη θετική δράση και πηκτινικό ασβέστιο, το οποίο συνεισφέρει στη μείωση της χοληστερίνης.

Πόσο και πώς: Τουλάχιστον 1 καρότο καθημερινά, ωμό, στον ατμό, σε σαλάτες, σάλτσες ή ως χυμός.

12) Πιπέρι: Όποιος έχει πολύ πιπέρι ρίχνει και στα λάχανα.

Εντείνει τη δράση των άλλων αφροδισιακών τροφών. Περιέχει πιπερίνη, μια ουσία που αυξάνει την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα πολλών διατροφικών στοιχείων. Επομένως, πέραν της νοστιμιάς που προσδίδει, βοηθά τον οργανισμό να αξιοποιήσει αποδοτικότερα τα συστατικά που λαμβάνει με το φαγητό.

Πόσο και πώς: Λίγο μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, στα περισσότερα γεύματα της μέρας, ακόμα και σε φρούτα (π.χ. αβοκάντο).

13) Μύδι: Άγιος που δε θαυματουργεί, μηδέ δοξολογιέται.

Βελτιστοποιητής γενετήσιων ορμονών, ενισχυτής ερωτικής επιθυμίας. Πλούσιο σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών και τη λίπανση του κόλπου. Περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά και DMAE, που δρουν συνεργικά βελτιώνοντας τη διάθεση.

Πόσο και πώς: Προτιμάτε μύδια προερχόμενα από πιστοποιημένες καλλιέργειες. Καταναλώστε τα 2-3 φορές μηνιαίως, μαγειρεμένα και όχι ωμά.

14) Τρούφα: Φάε χόρτα όσα θες, μανιτάρια όσα ξέρεις.

Η βασίλισσα των αφροδισιακών εδεσμάτων. Πρόκειται για ένα μικρό σπάνιο μανιτάρι, μαύρου ή λευκού χρώματος, με θεσπέσιο άρωμα και γεύση, που πλέον καλλιεργείται και στην Ελλάδα. Βεβαίως η τιμή της είναι αστρονομική και μπορεί, ανάλογα με το είδος, να υπερβεί τα 1.000 ευρώ το κιλό.

Εναλλακτική λύση: Ελαιόλαδο ή/και μέλι αρωματισμένα με τρούφα ? είναι πολύ πιο φθηνά και κάνουν εξίσου καλή δουλειά...

15) Σταφύλι: Αυλάκωσε τα αμπέλια σου, να φας γλυκιά σταφίδα.

Τονώνει, προφυλάσσει, αποτοξινώνει, ανεβάζει τα οιστρογόνα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, κάλιο, βόριο και διάφορα φυτοθρεπτικά. Οι κόκκινες ποικιλίες περιέχουν μακράν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών, όπως λ.χ. ρεσβερατρόλης, ουσίας που προστατεύει τα αγγεία.

Πόσο και πώς: 10-15 ρώγες σταφυλιού σχεδόν καθημερινά, όταν είναι στην εποχή του.