Πρωινό
Καφές ντεκαφεϊνέ ή ελαφρύς χωρίς ζάχαρη ή γάλα
Χυμός από καρότο, μήλο ή πορτοκάλι με μαϊντανό και σέλινο
Νιφάδες βρώμης με ημίπαχο γάλα ή ημίπαχο γιαούρτι με μία κουταλιά σουσάμι ωμό ή μία κουταλιά λιναρόσπορο.
Ενδιάμεσα σνακ
2 - 3 φρούτα (κυρίως μήλα) με φλούδα
7 - 8 καρύδια ή 10 αμύγδαλα
Μεσημέρι
2 φορές την εβδομάδα
Καστανό ρύζι + κοτόπουλο ή μοσχάρι + λαχανικά με ελαιόλαδο.
2 φορές την εβδομάδα
Ψάρι (1 φορά λιπαρό, 1 φορά λευκό) + σαλάτα (μελιτζάνα, κολοκυθάκια, πιπεριές ή μαρούλι, τομάτα, αγγούρι) + λεμόνι + ελαιόλαδο + 1 φέτα ψωμί ολικής πολύσπορο
2 φορές την εβδομάδα
Οσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια) ή σόγια + καστανό ρύζι
1 φορά την εβδομάδα
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με βασιλικό + σάλτσα τομάτα με ελαιόλαδο
Απόγευμα
Χυμός από: καρότο, πορτοκάλι ή μήλο + μαϊντανό + σέλινο ή
1 κουταλιά χυμό σημύδας
1 ποτήρι γάλα σόγιας
Βράδυ
2 φορές την εβδομάδα
Ομελέτα με 3 ασπράδια και έναν κρόκο + σαλάτα με ωμά λαχανικά + ένα κριθαρένιο παξιμάδι
2 φορές την εβδομάδα
Σαλάτα με τόνο ή σολομό ή αβοκάντο +1 παξιμάδι κριθαρένιο
2 φορές την εβδομάδα
Ημίπαχο γιαούρτι με κριθαρένιο παξιμάδι
1 φορά / εβδομάδα
Φαγητό από το μεσημέρι
Μαίρη Μιχαλοπούλου, περιοδικό Αρμονία