Είναι κάτι ανησυχητικό και καλό είναι να βρίσκουμε μεθόδους ώστε να το αποφεύγουμε γιατί κάνει κακό στην υγεία μας ή μήπως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό και άνευ σημασίας και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε;
Ας τα πάρουμε με την σειρά. Κατά την διάρκεια του βρασμού το αυγό σκληραίνει. Αυτό οφείλεται στο μεταβολή που υφίστανται οι πρωτεΐνες που περιέχει το αυγό με την άνοδο της θερμοκρασίας. Η μεταβολή αυτή ονομάζεται μετουσίωση και κατά αυτή αλλάζει η δομή τους.
H συνέχεια στο itrofi.gr