Αυτές είναι οι 10 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν με το άγχος και το στρες

07.05.2019
Αυτές είναι οι 10 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν με το άγχος και το στρες
Γιατί η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο και στην ψυχική ισορροπία

Περίπου το 30% των Αμερικανών βιώνει μια διαταραχή άγχους κάποια στιγμή στη ζωή του και οι γυναίκες κατέχουν σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες εργαζόμαστε υπερβολικά, αγχωνόμαστε, εξαντλούμαστε και ξεθεωνόμαστε, όμως μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως την κατάσταση αλλάζοντας αυτά που τρώμε.

Όλο και πιο πολλά αποδεικτικά στοιχεία προκύπτουν για να υποδείξουν ότι οι τροφές που περνάνε από το έντερό σου μπορεί να επηρεάσουν την ψυχική υγεία και να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους. Αυτό έχει μια λογική δεδομένου ότι το έντερο σου λειτουργεί ως σωματοφύλακας για το υπόλοιπο ανοσοποιητικό και νευρολογικό σύστημα. Η φροντίδα του γαστρεντερικού σου συστήματος μέσω της διατροφής, μπορεί να σε ωφελήσει μακροπρόθεσμα και είναι ένας άλλος τρόπος για να συμβάλει στη ρύθμιση της διάθεσης σου, εκτός από οποιεσδήποτε άλλες θεραπείες και φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφήσει ο γιατρός σου.

Δίνοντας έμφαση σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά 100% ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, σπόρους και μη ζαχαρούχα γαλακτοκομικά προϊόντα θα ωφεληθείς με πολλούς τρόπους στο βιοχημικό επίπεδο.

Ενώ δεν υπάρχει μαγικό φαγητό που μπορεί να «θεραπεύει» ή να «κοντρολάρει» το άγχος και την κατάθλιψη (μίλα στο γιατρό σου εάν ανησυχείς), υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στις καθημερινές επιλογές τροφίμων που μάλλον θα ενισχύσουν τη διάθεση σου. Αν υποθέσουμε ότι όλοι θέλουμε να τρώμε φαγητά που είναι νόστιμα, θρεπτικά και ασφαλή, δοκίμασε μερικά από αυτά παρακάτω:

  1. Tρόφιμα με ζύμωση
  2. Κεράσια
  3. Ακτινίδια
  4. Θαλασσινά
  5. Αβοκάντο
  6. Φασόλια και όσπρια
  7. Γιαούρτι
  8. Προϊόντα ολικής άλεσης
  9. Γάλα
  10. Πασατέμπος