Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πόσες θερμίδες έχει το αγαπημένο σνακ;

05.11.2019
Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πόσες θερμίδες έχει το αγαπημένο σνακ;
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όλες τις ηλικίες. Τελικά παχαίνει ή όχι;

Είναι από τις πρώτες επιλογές όταν θέλουμε να ξεγελάσουμε την πείνα μας. Σκέτο, με γλυκό ή αλμυρό συμπλήρωμα, το κουλούρι Θεσσαλονίκης παραμένει "σταθερή αξία" στη διατροφή των Ελλήνων σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται.

Όσοι ασχολούνται με... αριθμούς, να γνωρίζουν ότι ένα μικρό απλό κουλούρι με λίγο σουσάμι και συνολικό βάρος 25 γρ. αποδίδει κατά μέσο όρο 115 θερμίδες, ενώ ένα μέτριου βάρους (60 γρ.) περίπου 275 θερμίδες.

Όσοι ανησυχούν αν... παχαίνει το κουλούρι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα απλό "Ναι" ή "Όχι".

Όλα έχουν να κάνουν με την κάθε περίπτωση που εξετάζουμε και προσμετρούνται κάθε φορά πολλοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα το βάρος του καθενός, η ηλικία, το φύλο, η ζωή που κάνει -καθιστική ή μη- και, φυσικά, η υπόλοιπη διατροφή του κάθε ατόμου.

Αν όμως θέλεις να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, δες ΕΔΩ την πιο εύκολη συνταγή. Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου έναν γενικό κανόνα που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις -και σε αυτές της δίαιτας και της διατροφής:
Όλα με μέτρο. Οι υπερβολές είναι αυτές που δημιουργούν το εκάστοτε πρόβλημα...