5 τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου αν θέλεις να χάσεις βάρος

28.11.2019
5 τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου αν θέλεις να χάσεις βάρος
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι οι αυστηρές δίαιτες είναι επιβλαβείς για τη σωματική και ψυχική υγεία μακροπρόθεσμα. Για την ψυχολογία σου άλλωστε, είναι σημαντικό να απολαμβάνεις αυτό που τρως και οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι τα περισσότερα τρόφιμα είναι μια χαρά αλλά η κατανάλωση πρέπει να γίνεται με μέτρο. Πέραν αυτού, ανεξάρτητα από το αν η απώλεια λίπους είναι ο στόχος σου, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που παρέχουν ελάχιστα θρεπτικά οφέλη τα οποία πρέπει να περιορίσεις ή να αποφύγεις. Νόμος. Aυτό που έχει σημασία είναι ότι μια υγιεινή διατροφή σε κάνει να προσέχεις και να γνωρίζεις τι καταναλώνεις. Σε αυτό το άρθρο διαιτολόγοι επισημαίνουν τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να διαγώ

1. Ζαχαρούχα ποτά

Τα ποτά ή ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείς να βγάλεις από τις διατροφικές σου συνήθειες. Οι κατευθυντήριες γραμμές των ειδικών υπογραμμίζουν ότι οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από επτά κύβους ζάχαρης ή 30 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα, ενώ τα παιδιά λιγότερη ποσότητα.

Τα ροφήματα του καφέ περιέχουν πολλή ζάχαρη που προστίθεται γρήγορα. Πριν καλά καλά το καταλάβεις, μπορείς να καταναλώσεις 400 έως 900 θερμίδες και 10 έως 15 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη από μια λευκή σοκολάτα mocha.

Διάβασε και αυτό: Αδυνατίστε τρώγοντας υδατάνθρακες

2. Δημητριακά με ζάχαρη

Εδώ είναι ένα άλλος τρόπος για να μειώσεις την προστιθέμενη ζάχαρη στον οργανισμό σου. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, τα δημητριακά με ζάχαρη και το αρωματισμένο στιγμιαίο κουάκερ είναι συσκευασμένα με σάκχαρα και ραφιναρισμένους κόκκους, οι οποίοι περιέχουν ελάχιστες ίνες. Αντί λοιπόν για αυτά επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως ή την «παλαιομοδίτικη» βρώμη με φρέσκα φρούτα.

3. Eπεξεργασμένα κρέατα

Ίσως να πρέπει να το σκεφτείς διπλά πριν αγοράσεις το μπέικον που βλέπεις και λαχταράς στο ψυγείο του σουπερ-μαρκετ. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα επεξεργασμένα κρέατα, συμπεριλαμβανομένου του μπέικον, του ζαμπόν και των χοτ ντογκ, έχουν δείξει ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 42% και τον κίνδυνο για διαβήτη κατά 19%.

Επιπλέον, η έρευνα έχει συνδέσει το νιτρικό νάτριο - ένα συντηρητικό που βρίσκεται σε αυτά τα τρόφιμα - με καρκίνο.

Αυτό το διάβασες; 8 υγιεινά σνακς που δεν είναι και τόσο υγιεινά

4. Συστατικά που δεν μπορείς να προφέρεις

Δεν καταλαβαίνεις τι λέει η λίστα συστατικών σε ένα προϊόν; Βάλε το προϊόν ξανά στο ράφι. Συγκεκριμένα, να είσαι επιφυλακτική για το τεχνητό χρώμα και τα πρόσθετα συντηρητικά, τα οποία δεν προσφέρουν καμία θρεπτική αξία.

Επιπλέον, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένες χρωστικές τροφίμων είναι τοξικές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας. Καλύτερα, μείνε μακριά από αυτά.

5. Τρανς λιπαρά

Το τρανς λίπος αυξάνει τη συνολική χοληστερίνη σου, μειώνει την «καλή χοληστερόλη» και αυξάνει την «κακή σου χοληστερόλη». Εν ολίγοις, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου McMaster, το τρανς λιπαρό έχει συνδεθεί με μεγαλύτερο κίνδυνο «πρώιμου θανάτου και καρδιακών παθήσεων».

Τα τρόφιμα που περιέχουν τρανς λιπαρά περιλαμβάνουν το μαγειρικό λίπος, τα προσυσκευασμένα μπισκότα, τις συσκευασμένες ζύμες για πίτες και τα συσκευασμένα κατεψυγμένα γεύματα.