Η απάντηση είναι όχι.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι επικίνδυνο να τρως οποιοδήποτε μαγειρεμένο φαγητό (συμπεριλαμβανομένων των φαγητών από delivery όπως πίτσα, τηγανητό κοτόπουλο ή κινέζικο) όταν έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες ή και περισσότερο.
Δες και αυτό: Χθεσινή πίτσα; Πώς μπορείς να την απολαύσεις αν δεν σου αρέσει κρύα
Ο λόγος είναι ότι οι θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 βαθμών κελσίου παρέχουν το τέλειο περιβάλλον αναπαραγωγής για τα αποκαλούμενα «παθογόνα βακτήρια» - αυτό το είδος των βακτηρίων που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Και εδώ είναι το σημείο που μπορεί να ξεγελαστείς: Τα παθογόνα βακτήρια γενικά δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση των τροφίμων. Με άλλα λόγια, επειδή η πίτσα μυρίζει ωραία σε εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές να καταναλωθεί.
Δηλαδή τελικά θα πάθεις δηλητηρίαση εάν φας την πίτσα που έμεινε εκτός ψυγείου; Όχι - θα μπορούσες να είσαι τυχερή και να μην έχεις καθόλου παρενέργειες. Αλλά σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, κανένα φαγητό δεν αξίζει για να το ρισκάρεις.