Πόσο συχνά μπορείς να χαλάς τη δίαιτα χωρίς να ξεφύγεις τελείως;

13.01.2021
Πόσο συχνά μπορείς να χαλάς τη δίαιτα χωρίς να ξεφύγεις τελείως;
Οι συμβουλές της διατροφολόγου

Κατά τη διάρκεια μιας μακρόχρονης προσπάθειας απώλειας κιλών, είναι πολύ λογικό κάποια στιγμή να κουραστούμε και να θελήσουμε να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα μας, απολαμβάνοντας τις ένοχες μας απολαύσεις. Πόσο συχνά μπορεί όμως να γίνεται αυτό, χωρίς να προκύψει πρόβλημα στην προσπάθεια μας;

Δες και αυτό: Γευστικά σνακ που "καίνε" το λίπος

Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι θα πρέπει να κάνεις ελεύθερα γεύματα και όχι ολόκληρες ημέρες, καθώς μια ολόκληρη μέρα υπερφαγίας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research, 3 ελεύθερα γεύματα μέσα στην εβδομάδα είναι αρκετά για να αλλάξουν το μικροβίωμα του εντέρου, κάτι που θα συνέβαινε αν κατανάλωνες συστηματικά ανθυγιεινά φαγητά. Επομένως, θα πρέπει να μείνεις σε 2 ή λιγότερα ελέυθερα γεύματα.

Ακόμη κι αν επιλέξεις να καταναλώσεις ένα ελεύθερο γεύμα, θα πρέπει να αποφύγεις να διατηρήσεις τη λογική του "όλα ή τίποτα". Μείνε συγκεντρωμένη στον μακροπρόθεσμο στόχο και στην προσπάθεια σου, και ακόμη κι αν ξεφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσε το.