Τσάι τσουκνίδας: η νέα τάση

03.06.2021
Τσάι τσουκνίδας: η νέα τάση
Η τσουκνίδα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φυτό, το οποίο, όμως μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη.

Πρόκειται για ένα θάμνο που έχει τη δυνατότητα να ψηλώσει έως ενάμιση μέτρο και τα άνθη του είναι σε κίτρινο και πράσινο χρώμα. Περιβάλλεται από λίγα φύλλα που περιέχουν «μυρμηκικό» οξύ. Αυτό το οξύ προκαλεί στους ανθρώπους φαγούρα όταν έρχονται σε επαφή με το συγκεκριμένο φυτό.

ΗΤσουκνίδα (Επιστημονική ονομασία: Urtica dioica), παρά το γεγονός ότι θεωρείται από πολλούς ως ένα άγριο βότανο, έχει διακριθεί μέσα από την ιστορία ως τροφή και ως μια καλή πηγή φυτικών ινών, ως φάρμακο και ακόμη και ως υλικό για την κατασκευή υφασμάτων. (Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στολές των Γερμανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έγιναν κατά 85% από ίνες τσουκνίδας.) Επιπρόσθετα στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν αρκετούς τόνους αυτού του φυτού ως καμουφλάζ, εξαιτίας της πράσινης απόχρωσής του.

Η συνέχεια στο itrofi.gr