Νερό καρύδας: Τα 7 οφέλη του για την υγεία σου

05.09.2021
Νερό καρύδας: Τα 7 οφέλη του για την υγεία σου
Τα τελευταία χρόνια, το νερό καρύδας έχει γίνει το πιο trendy ποτό.

Εκτός από το ότι είναι φυσικά γλυκό και ενυδατικό, το νερό καρύδας είναι γεμάτο με αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ανόργανων συστατικών που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν στις απαραίτητες ποσότητες.

Παρακάτω θα διαβάσεις για τα 7 υγιεινά οφέλη του νερού καρύδας:

Καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών

Το νερό καρύδας περιέχει 94% νερό και πολύ λίγο λίπος. Δεν πρέπει να συγχέεται με το γάλα καρύδας, το οποίο παρασκευάζεται προσθέτοντας νερό σε τριμμένο ψαχνό καρύδας. Το γάλα καρύδας περιέχει περίπου 50% νερό και είναι αρκετά υψηλό σε λιπαρά .

  • Ένα φλιτζάνι (240 ml) περιέχει 60 θερμίδες.
  • Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 8 γραμμάρια
  • Ασβέστιο: 4% της ημερήσιας τιμής
  • Μαγνήσιο: 4% της ημερήσιας τιμής
  • Φώσφορος: 2% της ημερήσιας τιμής
  • Κάλιο: 15% της ημερήσιας τιμής

Η πιο νόστιμη κρέμα καρύδας που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι

Μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το νερό καρύδας περιέχει αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ωφέλιμα σε έρευνες που έγιναν σε αρουραίους και ποντίκια, αλλά όχι σε ανθρώπους.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα για άτομα που ζουν με διαβήτη.

Μελέτες σε ζώα με διαβήτη έδειξαν ότι το νερό καρύδας μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα που να περιλαμβάνει και ανθρώπους.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πετρών στα νεφρά

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι το νερό από την καρύδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πετρών στα νεφρά μειώνοντας τον σχηματισμό κρυστάλλων και λίθων. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες - συγκεκριμένα σε ανθρώπους.

Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς

Ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το νερό καρύδας μπορεί να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ευεργετικό μετά από πολύωρη άσκηση

Το νερό καρύδας είναι αποτελεσματικό στην αναπλήρωση υγρών και ηλεκτρολυτών μετά την άσκηση. Είναι συγκρίσιμο με άλλα αθλητικά ποτά.

Νόστιμη πηγή ενυδάτωσης

Το νερό καρύδας μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από πράσινες καρύδες ή να αγοραστεί σε μπουκάλια. Απόφυγε τις μάρκες που έχουν προσθήκη ζάχαρης, γλυκαντικών ή γεύσεων.

Ώρα για ελληνική τυρόπιτα! Αυτή την πατσαβουρόπιτα πρέπει να τη δοκιμάσεις

Το συμπέρασμα:

Το νερό καρύδας είναι ένα νόστιμο, γεμάτο ηλεκτρολύτες, φυσικό ρόφημα που μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σoυ, να μετριάσει το σάκχαρο στο αίμα σoυ, να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των νεφρών και να σε κρατήσει αναζωογονημένη και ενυδατωμένη μετά από μια προπόνηση.

Αν και χρειάζονται πιο αναλυτικές μελέτες που να αφορούν ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν πολλές από αυτές τις ιδιότητες, η μέχρι σήμερα έρευνα είναι ενθαρρυντική.

Εάν θέλεις να αρχίσεις να πίνεις αυτό το τροπικό ποτό, θα βρεις μια σειρά από μάρκες στα ράφια του σουπερμάρκετ σου - απλά φρόντισε να αποφύγεις προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης.