Γιατί οι χουρμάδες είναι ο πιο έξυπνος και υγιεινός τρόπος να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό

11.09.2021
Γιατί οι χουρμάδες είναι ο πιο έξυπνος και υγιεινός τρόπος να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό
Οι λόγοι που αξίζουν μια θέση στη λίστα του σούπερ μάρκετ

Προσέχεις τη διατροφή σου και ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους να παραμένεις χορτάτη για περισσότερο ενώ θα ικανοποιείς την επιθυμία σου για κάτι γλυκό; Μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι αναμφίβολα ο χουρμάς.

Η υπεύθυνη στρατηγικής για την υγεία και την ευεξία, Meghan Sedivy, αναλύει όλα τα οφέλη των χουρμάδων για την υγεία:

Έχουν υψηλή θρεπτική αξία
Η συμπλήρωση φυτικών ινών είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία του εντέρου, αλλά για τη γενική υγεία. Μια απλή μερίδα χουρμάδων παρέχει σχεδόν 7 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι χουρμάδες είναι μια θρεπτική δύναμη, γεμάτη φυτικές ίνες που σε βοηθούν να μείνεις χορτάτη για περισσότερο, ενώ προωθούν την υγιή πέψη και την υγεία της καρδιάς. Έίναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά τους μύες να συστέλλονται, τα νεύρα να λειτουργούν και την καρδιά να χτυπά τακτικά.

Μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στους χουρμάδες περιλαμβάνουν φλαβονοειδή (αποδεικνύεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, νόσου Αλτσχάιμερ και ορισμένους τύπους καρκίνου), καροτενοειδή (αποδεδειγμένα προάγουν την υγεία της καρδιάς) και φαινολικό οξύ (το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση αντικαρκινικής δραστηριότητας).

Προωθούν τη δύναμη του εγκεφάλου
Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση χουρμάδων συνδέεται συνήθως με χαμηλότερο κίνδυνο νευροεκφυλιστικών διαταραχών (όπως η νόσος Αλτσχάιμερ) και καλύτερη γνωστική απόδοση. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι μια διατροφή πλούσια σε χουρμάδες μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση.

Αυτό είναι το καλύτερο σνακ που μπορείς να φας πριν κοιμηθείς

Πώς να φας τους χουρμάδες
Ως επιδόρπιο

Ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσεις τους χουρμάδες στη διατροφή σου είναι να τους χρησιμοποιήσεις ως επιδόρπιο. Οι χουρμάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γλυκαντικό επειδή περιέχουν φρουκτόζη, ένα φυσικό είδος ζάχαρης που βρίσκεται στα φρούτα. Έχουν επίσης μια γεύση καραμέλας, που τους καθιστά τέλειους ως γέμιση καραμέλας για μπισκότα, κέικ, ή ακόμα και brownies.

Με ξηρούς καρπούς ή φυστικοβούτυρο ως σνακ με πρωτεΐνη

Συνδύασε δύο έως τρεις χουρμάδες με λίγο φυστικοβούτυρο για να χορτάσεις μέχρι το επόμενο γεύμα σου και για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό.

Σε smoothie

Πρόσθεσε γλυκύτητα, αίσθηση καραμέλας και πάχος σε ένα υγιεινό smoothie προσθέτοντας χουρμάδες.