Οι τέλειοι σπόροι: Γιατί όλοι πρέπει να βάλουμε τους κολοκυθόσπορους στη διατροφή μας

29.10.2021
Οι τέλειοι σπόροι: Γιατί όλοι πρέπει να βάλουμε τους κολοκυθόσπορους στη διατροφή μας
Οι κολοκυθόσποροι είναι μίνι θρεπτικές «βόμβες» από μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών και ενώσεων όπως φυτοστερόλες και αντιοξειδωτικά που ενσωματώνονται εύκολα στη διατροφή και μπορούν να ωφελήσουν την καρδιά, το συκώτι και το ανοσοποιητικό σύστημα, να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, να προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία του προστάτη και να προστατεύσουν ακόμη και από ορισμένους καρκίνους.

Οι σπόροι της κολοκύθας είναι πραγματικά ένα δώρο από τη φύση. Συνηθισμένο συστατικό στη μεξικάνικη κουζίνα, τρώγονται συχνά σαν ένα υγιεινό σνακ και είναι ιδιαίτερα νόστιμοι.
Τα εντυπωσιακά οφέλη τους για την υγεία προέρχονται από την ασυνήθιστη διατροφική τους σύνθεση, όπως τα εντυπωσιακά επίπεδα μαγγανίου, τρυπτοφάνης, μαγνησίου, χαλκού, φωσφόρου, ψευδαργύρου, σιδήρου και πρωτεϊνών, καθώς και μικρότερων ποσοτήτων βιταμινών του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνης Α. Τους βρίσκουμε σε διάφορες πολιτισμικές κουζίνες από την εποχή των Αζτέκων, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι υπήρχαν πολύ πριν, δεδομένου ότι η κολοκύθα είναι ένα από τα τρία πρώτα γεωργικά προϊόντα στην αρχαία Ιστορία της Βόρειας Αμερικής. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει κάτι καλό στους σπόρους αυτούς για να γίνεται αισθητή η παρουσία τους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η συνέχεια στο itrofi.gr