Έρευνα του πανεπιστημίου Harvard που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Paediatrics, αποκάλυψε πως ανάμεσα σε 91.000 γυναίκες προ εμμηνόπαυσης, εκείνες που στα χρόνια από την εφηβεία τους και μετά κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες, είχαν κατά 25% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη, καθώς φαίνεται πως η διατροφική υγεία ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια και ο οργανισμός μας «καταγράφει» κάθε διατροφικό συστατικό που απορροφά.
H συνέχεια στο itrofi.gr