Ο διατροφικός θησαυρός του παρεξηγημένου χαρουπιού

02.12.2021
Ο διατροφικός θησαυρός του παρεξηγημένου χαρουπιού
Τα χαρούπια χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα και ως ζωοτροφή αλλά έθρεψαν και πολλούς λαούς σε περιόδους πολέμων και λιμών, όταν τα άλλα τρόφιμα ήταν δυσεύρετα, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή διατροφική τους αξία.

Αποτελούν έναν καρπό-θησαυρό που υποτιμήθηκε, ξεχάστηκε, αλλά σταδιακά και διακριτικά κερδίζει την θέση που του αξίζει στο τραπέζι μας.

Το χαρούπι είναι ο καρπός ενός μακρόβιου δένδρου, της χαρουπιάς, η οποία ευδοκιμεί κυρίως στη Μεσόγειο. Το χαρούπι είναι γνωστό και ως ξυλοκέρατο. Μοιάζει με τον καρπό της φασολιάς και το χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα ως φυσικό γλυκαντικό.

H συνέχεια στο itrofi.gr