Τα ζυμαρικά είναι ένας εξευγενισμένος υδατάνθρακας, αλλά σε αντίθεση με τις περισσότερες υπόλοιπες μορφές επεξεργασμένων υδατανθράκων που απορροφώνται γρήγορα στο αίμα, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI). Αυτό σημαίνει ότι προκαλούν μικρότερες αυξήσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα από εκείνες που δημιουργούνται από την κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι οι πατάτες, το άσπρο ψωμί και το άσπρο ρύζι.
H συνέχεια στο itrofi.gr