Πώς να χάσετε γρήγορα τα κιλά των διακοπών

23.09.2024
Πώς να χάσετε γρήγορα τα κιλά των διακοπών
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Αν έβαλες λίγα παραπάνω κιλάκια στις διακοπές μην σκας! Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν.

Με το τέλος των διακοπών, η επιστροφή στην καθημερινότητα φέρνει νέα κίνητρα και στόχους. Αν διαπιστώσατε ότι βάλατε μερικά κιλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι χρειάζεστε περίπου τρεις εβδομάδες για να τα αποβάλετε. Ακολουθούν ορισμένες υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας για να δείτε αποτελέσματα:

1. Τακτική άσκηση ανά διαστήματα

Αντί να προσπαθείτε να κάνετε εξαντλητική γυμναστική μια φορά την εβδομάδα, είναι καλύτερο να ενσωματώσετε καθημερινές προπονήσεις, ακόμα και για λίγα λεπτά. Έρευνες δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες που προπονούνταν τακτικά με μικρές δόσεις βελτίωσαν τη δύναμή τους κατά 6%, ενώ αυτοί που γυμνάζονταν λιγότερο δεν είδαν σημαντικά αποτελέσματα. Η συνέπεια είναι το κλειδί!

2. Διαλείπουσα νηστεία

Η διαλείπουσα νηστεία, όπως το μοντέλο 8:16, όπου τρώτε μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν αυτή τη μέθοδο έχασαν κατά μέσο όρο 2,3 κιλά σε 14 εβδομάδες, ενώ παρατήρησαν και βελτίωση στη διάθεσή τους.

3. Άθληση και ενδυνάμωση

Αν σας φαίνεται ότι, παρά τις προσπάθειές σας, δεν χάνετε βάρος, ίσως να ανήκετε στην κατηγορία των «ανθεκτικών στη δίαιτα». Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική γυμναστική μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τις περιοριστικές δίαιτες. Συνδυάζοντας ασκήσεις αντοχής και καρδιο, μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το σωματικό λίπος.

4. Επιλογές ποτών χωρίς ζάχαρη

Είναι συχνά παρεξηγημένο ότι τα ποτά χωρίς ζάχαρη είναι αβλαβή για τη δίαιτα. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ζαχαρούχα ποτά τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες συνολικά. Το σώμα τους, «ξεγελώντας» το γλυκό, ζητάει περισσότερη τροφή, οδηγώντας σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων.

Επαναφέρετε τις καλές συνήθειες και ακολουθήστε αυτές τις στρατηγικές για να χάσετε τα κιλά που αποκτήσατε στις διακοπές!

Τελευταία τροποποίηση στις 22.09.2024 - 21:57