Η συνδυαστική δίατα

19.01.2009
Η συνδυαστική δίαιτα είναι η καταλληλότερη για εσένα που έχεις μια μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό. Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία τροφών που θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας και θα σε κάνει να χάσεις τα κιλά που θέλεις γρηγορότερα.

Η συνδυαστική δίαιτα είναι η καταλληλότερη για εσένα που έχεις μια μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό. Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία τροφών που θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας και θα σε κάνει να χάσεις τα κιλά που θέλεις γρηγορότερα.

Τα βασικά: είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις την συνδυαστική δίαιτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην καταναλώνεις ταυτόχρονα λίπος και ζάχαρη/ υδατάνθρακες, κόβοντας όλες τις τροφές που περιέχουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό (κέικ, πάστες, τσιπς, κράκερς). Έπειτα, από ψυχολογικής άποψης, αν έχεις στο μυαλό σου πως μπορείς να καταναλώσεις τροφές μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, θα αποφύγεις το αίσθημα της πείνας και θα χορτάσεις γρηγορότερα. Έτσι, με φυσικό τρόπο, μειώνεις τις παρασπονδίες και ο οργανισμός αρχίζει να καίει εκείνα τα περιττά αποθέματα λίπους.

Μια τυπική ημέρα

Το πρωινό: ένα ζεστό ρόφημα, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μια φέτα ζαμπόν και ένα γιαούρτι (ποτήρι γάλα) χαμηλών λιπαρών.

Το μεσημεριανό: κρέας ή ψάρι της επιλογής σου, μια σαλάτα με λίγο βούτυρο και ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Δείπνο: ρύζι ολικής άλεσης με λαχανικά και ένα φρούτο.

Αν μπεις στον πειρασμό: σιγουρέψου πως δεν έχεις κρύβει σε κάποιο ντουλάπι κάποιο λιπαρό ή γεμάτο ζάχαρη τρόφιμο. Αντί να το ρίξεις σε μπισκότα και σοκολάτες, προτίμησε ένα σνακ όπως μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα ή ένα πιάτο δημητριακά με γάλα, ή τέλος κατανάλωσε λίγα φιστίκια ή ηλιόσπορους.

Προσοχή στην κατανάλωση ζάχαρης: προτίμησε τους πολλούς υδατάνθρακες και τα γεύματα χαμηλών λιπαρών που βασίζονται στα δημητριακά, ειδικά τις ημέρες που αθλείσαι έντονα ή βρίσκεσαι στην μέση κάποιας δύσκολης πνευματικής εργασίας.
Διάλεξε το λίπος που θα καταναλώσεις προσεκτικά: τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από το ψάρι είναι ευπρόσδεκτα και πιο υγιεινά από τα λίπη [που περιέχονται στο βούτυρο ή το κόκκινο κρέας.
Μπορείς να τρως όποιο είδος υδατανθράκων θέλεις, αλλά για να χάσεις περισσότερο βάρος προτίμησε τα είδη ολικής άλεσης.
Μείνε μακρυά από τροφές όπως η πίτσα, τα μπισκότα, τα πατατάκια, τα κέικς και όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα [που περιέχουν τον φαρμακερό συνδυασμό της ζάχαρης με το κρυμμένο λίπος γιατί η προσπάθεια που κάνεις θα πάει στράφι.