Βγες, πιες και χάσε κιλά

24.04.2009
Ανοίγει ο καιρός και όλο και κάποια μάζωξη φιλενάδων θα κανονίσεις για ποτάκι και φαγητάκι. Όμως μην φανταστεί πως για να περάσεις καλά πρέπει να θυσιάσεις την καλλίγραμμη σιλουέτα σου. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να φας και να πιεις χωρίς να πάρεις κιλά.

Ανοίγει ο καιρός και όλο και κάποια μάζωξη φιλενάδων θα κανονίσεις για ποτάκι και φαγητάκι. Όμως μην φανταστεί πως για να περάσεις καλά πρέπει να θυσιάσεις την καλλίγραμμη σιλουέτα σου. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να φας και να πιεις χωρίς να πάρεις κιλά.

Συμβουλή Νο1: όταν βγαίνεις έξω παράγγειλε μόνο νερό. Απόφυγε τα αναψυκτικά που είναι γεμάτα θερμίδες και χρωστικά.

Συμβουλή Νο2: μοιράσου τα ορεκτικά. Δεν χρειάζεται να φας και τις 6 καυτερές φτερούγες μπάρμπεκιου. Αν τις φας όλες να το θεωρήσεις κυρίως πιάτο και όχι ορεκτικό. Η σαλάτα είναι το καλύτερο ορεκτικό όλων.

Συμβουλή Νο3: όταν παραγγέλνεις κρέας ή κοτόπουλο, ζήτησε να το σερβίρουν με έξτρα λαχανικά και όχι με πατάτες ή ρύζι.

Συμβουλή Νο4: προτίμησε ορεκτικά που είναι ψητά ή βραστά και όχι τηγανητά ή πανέ.

Συμβουλή Νο5: αν επισκεφτείς κάποιο εστιατόριο για πρώτη φορά, βρες πληροφορίες για το μενού μέσω ίντερνετ και σημείωσε τις πιο υγιεινές επιλογές.

Συμβουλή Νο6: ζήτησε να σου φέρουν ένα κουτάκι για να βάλεις τη μισή μερίδα του φαγητού στο σπίτι. Χώρισε την και κατανάλωσε στο εστιατόριο μόνο τη μισή.

Συμβουλή Νο7: Πρόσεξε τις θερμίδες των ποτών που θα καταναλώσεις. Πες όχι στα γεμάτα θερμίδες κοσμοπόλιταν και μαργαρίτες και προτίμησε το αγιασμένο κρασάκι.

Συμβουλή Νο8: διάλεξε πιάτα που έχουν σαν βάση τα δημητριακά ολικής άλεσης. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φας ζυμαρικό άσε την καρμπονάρα και διάλεξε ένα πιάτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης και λαδάκι.


Συμβουλή Νο9: μην προτιμήσεις ένα πιάτο που δεν μπορείς ούτε να προφέρεις. Κατανάλωσε κάτι απλό και γευστικό και όχι κάτι περίπλοκο του οποίου εννιά στα δέκα συστατικά δεν έχεις ξανακούσει.

Συμβουλή Νο10: για επιδόρπιο ρίξτο στο ζελέ φρούτων ή σε μια δροσερή γρανίτα.

Συμβουλή Νο11: αν βγεις για δείπνο, φρόντισε να είναι αρκετά νωρίς και όχι τα μεσάνυχτα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε τρώγοντας έξω, είναι πως το αποφασίζουμε πολύ αργά και πέφτουμε για ύπνο αμέσως μετά το δείπνο, μην δίνοντας την ευκαιρία στον οργανισμό να χωνέψει την τροφή.

Συμβουλή Νο12: αν μετά το φαγητό συνεχίσεις και για ποτάκι, δώσε στην παρέα την ιδέα για κάποιο μπαρ με λατινούς χορούς. Μόνο με μισή ώρα χορό θα κάψεις απίστευτο αριθμό θερμίδων από αυτές που κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Συμβουλή Νο13: με την βοήθεια όλων των παραπάνω θα καταφέρεις να βγαίνεις και να τρως έξω διατηρώντας το βάρος σου σταθερό. Για απώλεια κιλών σε συνδιασμό με γεύματα εκτός σπιτιού (που δεν θα ελέγχεις μαγειρεύοντάς τα μόνη σου), προτίμησε τα λάιτ ή διαιτητικά μενού που προσφέρουν τα περισσότερα εστιατόρια. Τα πιάτα αυτά είναι εξίσου γευστικά αλλά τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι άπαχα και κατάλληλα αν ακολουθείς κάποιο διατροφικό πρόγραμμα.