Τροφές που νανουρίζουν τα ξάγρυπνα κορίτσια

22.06.2009
Εσύ θέλεις να σε πάρει κι εκείνος αρνείται πεισματικά. Ο χαμένος ύπνος είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τις τελευταίες ημέρες (μετά από το πώς θα μαυρίσεις γρήγορα φυσικά). Βρήκαμε τις τροφές που θα σε στείλουν γρήγορα στο τρίτο όνειρο και στις προτείνουμε.
Εσύ θέλεις να σε πάρει, αλλά εκείνος τηρεί σιγήν ιχθύος. Ως αποτέλεσμα τα μάτια σου δεν λένε να κλείσουν κι ο χαμένος ύπνος έχει γίνει το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τις τελευταίες ημέρες (μετά από το πώς θα μαυρίσεις γρήγορα, εννοείται). Γι' αυτό βρήκαμε τις τροφές που θα σε στείλουν γρήγορα στο τρίτο όνειρο και στις προτείνουμε.

Για πολλά χρόνια, η γαλοπούλα θεωρούνταν το κατ' εξοχήν τρόφιμο που μπορεί να σε στείλει για ύπνο με την μία. Η ιδιότητά της αυτή φαίνεται πως οφειλόταν στο αμινοξύ τρυπτοφάνη που περιέχει η γαλοπούλα. Βέβαια από μόνη της η τρυπτοφάνη δεν είναι αρκετή για να σε βάλει στο κρεββατάκι σου.

Επιπρόσθετα, μπορείς να προστρέξεις στην κατανάλωση μερικών ελαφριών υδατανθράκων. Συγκεκριμένοι υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν την ορμόνη του ύπνου, τη σεροτονίνη, χωρίς να υπερφορτώσουν το πεπτικό σου σύστημα (όπως συμβαίνει με πολλούς υδατάνθρακες).

Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα παρακάτω πιάτα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την κατάκλιση και να πεις όνειρα γλυκά γρήγορα και απλά. Συνδύασε τα με ένα ζεστό χαμομήλι ή ένα ποτήρι γάλα και πέσε για ύπνο.

*Ένα μάφιν δημητριακών ολικής άλεσης περιχυμένο με μια κουταλιά μέλι.

*Δύο φλιτζανάκια ποπ κορν.

*Ένα κομμάτι κέικ με κεράσια.

*Μια βάφλα με σιρόπι σφένδαμου

*Μισό φλιτζάνι αλμυρά κρακεράκια

*Φρέσκες φράουλες βουτηγμένες σε σιρόπι σοκο9λάτας χαμηλών λιπαρών.

*Μισό φλιτζάνι ζυμαρικών με σάλτσα μαρινάτα.

*Μια μεσαία βραστή πατάτα

*Ένα πορτοκάλι ή ένα μανταρίνι

*Ένα κουταλάκι παρθένο ελαιόλαδο

Τώρα το καλοκαίρι θα βρεις πιο εύκολα και τα εξής τρόφιμα που νανουρίζουν:

*Το βερύκοκο που είναι πλούσιο σε κάλιο και βρώμιο και θεωρείται απόλυτα ηρεμιστικό τρόφιμο.

*Το ροδάκινο που ενδεικνύεται σε όσους υποφέρουν από εξάντληση αλλά δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα.

*Το λάχανο που είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, ουσία που βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

*Το μήλο που είναι αντιοξειδωτικό τρόφιμο, πλούσιο σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο με καταπραϋντική δράση, γι' αυτό και οι περισσότερες δίαιτες προτείνουν να κλείνεις την ημέρα σου με αυτό.

*Το καλαμπόκι αποτελεί θαυμάσιο διουρητικό με ικανότητα να ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και να σε προετοιμάζει για την κατάσταση ύπνου.

Κ.Π