«Κρύψτε» την κουζίνα

30.08.2010
Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το παραπανίσιο βάρος θεωρείται μια ενεργειακή ανισορροπία. Οι κρίσεις βουλιμίας που μας πιάνουν καμιά φορά στο σπίτι μπορεί να οφείλονται σε λανθασμένη οργάνωση του χώρου. Αν διαμορφώσετε τον χώρο έτσι ώστε να τονώσετε τον τομέα της υγείας, αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σας βάρος.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το παραπανίσιο βάρος θεωρείται μια ενεργειακή ανισορροπία. Οι κρίσεις βουλιμίας που μας πιάνουν καμιά φορά στο σπίτι μπορεί να οφείλονται σε λανθασμένη οργάνωση του χώρου. Αν διαμορφώσετε τον χώρο έτσι ώστε να τονώσετε τον τομέα της υγείας, αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σας βάρος.

Η λέξη «παραπανίσιο» εκφράζει με ακρίβεια το πρόβλημα της παχυσαρκίας
Το πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να κάνετε στον χώρο είναι να τον ελευθερώσετε από οτιδήποτε «παραπανίσιο». Αυτό σημαίνει να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν σας χρησιμεύει: πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο θεωρούνται περιττά. Ελέγξτε σχολαστικά τις βιβλιοθήκες, τα ντουλάπια της κουζίνας, τα ρούχα σας και φυσικά το πατάρι και την αποθήκη. Παλιά παιχνίδια, χρησιμοποιημένα μπουκάλια, ληγμένα φάρμακα, σπασμένα πιάτα. Αν υποφέρετε με την ιδέα να αποχωριστείτε τα πράγματά σας, δοκιμάστε να πετάτε ένα αντικείμενο την ημέρα ώσπου να συνηθίσετε.

Κρύψτε τις πόρτες της κουζίνας
Η ενέργεια της «πείνας» κινείται με μυστηριώδεις τρόπους. Η ενέργεια ακολουθεί το βλέμμα μας και οι επιθυμίες μας προκύπτουν ανάλογα με αυτό που βλέπουμε. Το δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας. Αν η κουζίνα σας βρίσκεται σε αυτό το σημείο, είναι λογικό και η σκέψη σας να συγκεντρώνεται εκεί μόλις μπείτε μέσα στο σπίτι. Αν η κουζίνα βρίσκεται δεξιά ή αριστερά του διαδρόμου, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Η πόρτα της κουζίνας πρέπει να είναι από υλικό σε ουδέτερο χρώμα ή αν προτιμάτε μπορείτε να την καλύψετε με μια κουρτίνα
Οταν μπαίνετε στην κουζίνα, φροντίστε να μην είναι το ψυγείο ή η ψωμιέρα το πρώτο πράγμα που βλέπετε. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε θέση στο ψυγείο, δοκιμάστε ένα διακοσμητικό καμουφλάζ που να το καλύπτει. Για να αποτραβήξετε την προσοχή σας από τα σημεία όπου υπάρχουν τρόφιμα, τοποθετήστε ανάμεσα κάποιο αντικείμενο που να συνδέεται με την επικοινωνία, όπως μερικά περιοδικά, το τηλέφωνο, ακόμα και ένα βάζο με λουλούδια. Ενα αντικείμενο σε μαύρο χρώμα, που συνδέεται με το στοιχείο του νερού, στο βορινό τμήμα της κουζίνας, θα τραβήξει την προσοχή σας μακριά από τη σκέψη του φαγητού.

Η σχέση του νεροχύτη με το έπιπλο της κουζίνας
Σε έναν μικρό χώρο όπως η κουζίνα, συγκεντρώνονται πολλές και διαφορετικές ενέργειες, οι οποίες δύσκολα συμφιλιώνονται. Από τους πιο αταίριαστους «γείτονες» είναι ο νεροχύτης και το ψυγείο, που συνδέονται με το στοιχείο του νερού, και το έπιπλο της κουζίνας ή οποιοδήποτε εξάρτημα όπως μια τοστιέρα ή καφετιέρα, που συνδέονται με το στοιχείο της φωτιάς. Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτές τις ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία και στο ψυχικό επίπεδο υπερβολική καταπίεση. Επειδή όμως πολλές μοντέρνες κουζίνες είναι σχεδιασμένες με πρωταρχικό κριτήριο την πρακτικότητα και όχι τους κανόνες του φενγκ σούι, μπορείτε να επανορθώσετε την κατάσταση τοποθετώντας ανάμεσα σε δύο αντικείμενα με αντίθετες ενέργειες ένα αντικείμενο από ένα τρίτο υλικό, όπως για παράδειγμα το ξύλο, που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά. Μπορεί να είναι μια απλή ξύλινη τάβλα, ένας διακοσμητικός δίσκος με παραστάσεις από λουλούδια ή ακόμα και ένα μικρό φυτό εσωτερικού χώρου. Επίσης οποιοδήποτε αντικείμενο με πράσινο χρώμα που συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου.

Νέλλη Παρασκευοπούλου