4 τακτικές για να βγεις από την αιώνια δίαιτα

26.04.2010
Απ' όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, βρίσκεσαι σε καθεστώς δίαιτας! Ήρθε επιτέλους ο καιρός να σηκώσεις τη λευκή σημαία και να κάνεις ανακωχή με το φαγητό! Υπάρχουν 4 τακτικές που θα σε βοηθήσουν:

Απ' όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, βρίσκεσαι σε καθεστώς δίαιτας! Μια το λες υγιεινή διατροφή, μια το ονομάζεις συντήρηση, αλλά όπως και να έχει μ' ένα μήλο και μ' ένα γιαουρτάκι τη βγάζεις χρόνια τώρα! Ήρθε επιτέλους ο καιρός να σηκώσεις τη λευκή σημαία και να κάνεις ανακωχή με το φαγητό! Υπάρχουν 4 τακτικές που θα σε βοηθήσουν:

Τακτική Νο1: συνειδητοποίησε πως για το μέγεθος που έχει το σώμα σου δεν ευθύνεται μόνο το τι τρως

Δυστυχώς, έχουμε αναγάγει το βάρος σε τόσο σπουδαίο ζήτημα που παθαίνουμε εμμονή με το τι τρώμε και δεν αναρωτιόμαστε ούτε για ένα δευτερόλεπτο για το ποιά είναι η σχέση μας με το φαγητό. Το πρώτο βήμα είναι να δεις τη μεγάλη εικόνα. Δεν πρόκειται απλά για τις τροφές που επιλέγεις να τρως. Το πώς τρως αντικατοπτρίζει και το πώς ζεις. Ας πάρουμε ως παράδειγμα το πώς επιλέγεις να τρως. Δεν έχεις ποτέ χρόνο για να φας, καταναλώνεις τα γεύματα στο πόδι, επειδή πιστεύεις πως δεν υπάρχει χρόνος για να τον διαθέσεις τρώγοντας σωστά. Αντίθετα, σκέψου πόσο χρόνο αξίζεις εσύ η ίδια και πόσα πράγματα που θες πραγματικά έχεις συμπεριλάβει στη ζωή σου. Αν δεν πιστεύεις πως αξίζεις μισή ώρα για να φας σαν άνθρωπος, πως δεν σε παίρνει να καταναλώσεις ούτε μία σοκολάτα, αυτό λέει πολλά για το πόσα στερείσαι στην καθημερινή σου ζωή.

Τίποτα δεν θ' αλλάξει αν δεν σταματήσεις να περιστρέφεις τη ζωή σου γύρω από το ιδανικό βάρος. Για το νούμερο που βλέπεις στη ζυγαριά, το χεράκι τους βάζει και η άσκηση που ίσως δεν κάνεις, η περίοδος που άργησε να έρθει, ακόμα και το νερό που ήπιες επειδή διψούσες πολύ!

Τακτική Νο2: πρέπει να καταλάβεις πως η απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι το παν (είναι απλά μια καλή αρχή)

Το να είσαι αδύνατη, δεν σημαίνει πως είσαι και ευτυχισμένη. Στον κόσμο υπάρχουν πολλές πλούσιες, αδύνατες και διάσημες που είναι μόνες ωσάν τις καλαμιές στον κάμπο. Άσε που υπάρχουν ακόμα περισσότερες γυναίκες που έχουν χάσει κιλά και έχουν επιστρέψει και πάλι στην πιο παχιά τους εκδοχή λίγους μήνες μετά, γιατί απλά τα κιλά δεν έφεραν την ευτυχία!

Συμφιλιώσου με το κορμί σου. Δεν αρκεί απλά να διαθέτεις το ιδανικό βάρος. Ασκήσου, κάνε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και προπαντός μην σκέφτεσαι πως οι γύρω σου (φίλοι και φλερτ) θα σε θέλουν δίπλα τους μόνο για το σώμα που διαθέτεις! Αυτό κι αν θα' ταν ουτοπία.

Τακτική Νο3: άσε τα νούμερα, ζήσε τη ζωή σου

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας ασχολείσαι τόσο πολύ με νούμερα και αριθμούς που κινδυνεύεις να χάσεις το λογαριασμό. Υπάρχει τ νούμερο που δείχνει η ζυγαριά, το νούμερο του αριθμού των θερμίδων που κρύβει κάθε τροφή, υπάρχει ο αριθμός των θερμίδων που καις κάνοντας γυμναστική (ακόμα και στο σεξ τις μετράς) που η επιτυχία σου όσον αφορά το αδυνάτισμα, μετριέται μόνο με μια συνάρτηση και σούμα των αριθμών αυτών.

Ένα σύνολο αριθμών, δεν φέρνει την άνοιξη. Η επιτυχία δεν μετριέται μια συνάρτηση αριθμών που προκύπτει από την υιοθέτηση μιας δίαιτας, αλλά από το πως βοηθούν οι αλλαγές που κάνεις να αισθάνεσαι καλύτερα για εσένα!

Τακτική Νο4: αν δεν συμφωνούν τα γονίδια, η δίαιτα πάει στράφι

Παρόλο που έχεις και τη θέληση να χάσεις κιλά και ακολουθείς πιστά την δίαιτα που θα σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εντούτοις εσύ παραμένεις κολλημένη στη δίαιτα και ο δείκτης της ζυγαριάς στα ίδια κιλά. Σκέψου πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες στη μάχη με το αδυνάτισμα που άδικα πολεμάς αφού δεν θα έχεις καμία τύχη. Τα γονίδια που διαθέτεις, η ηλικία στην οποία βρίσκεσαι, μια πιθανή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις, ο θυροειδής αδένας που ύπο ή υπερλειτουγεί είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που σε κρατούν αιχμάλωτη στην αιώνια δίαιτα.

Πάρτο απόφαση. Οι παράγοντες αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στο πόσα κιλά μπορείς να χάσεις, πόσο γρήγορα μπορείς να τα χάσεις και πώς θα δείχνεις και θα νιώθεις αφού τα χάσεις. Οπότε αξίζει να επικεντρωθείς σήμερα κιόλας σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής και η απώλεια του βάρους θ' ακολουθήσει! Εσύ απλά θα πάρεις την ευθύνη για όσα μπορείς να ελέγξεις (όχι τα γονίδια για παράδειγμα).

Κ.Π