Φρούτα και λαχανικά που χαρίζουν ενέργεια

08.02.2015
Φρόντισε η καθημερινή σου διατροφή να περιλαμβάνει αυτές τις τροφές για να είσαι πάντα σε σούπερ φόρμα

Σκόρδο: Εχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ωφελεί την καρδιά και ρυθμίζει την πίεση.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύει από τις καρδιαγ­γειακές παθή­σεις και δια­τη­­ρεί τη χο­λη­στε­ρίνη χαμηλή.

Πατάτες: Με την προϋπόθεση ότι θα τις φάτε βραστές ή στον ατμό -όχι τηγανη­τές- περιέ­χουν άφθονες φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και C.

Λάχανο: Τρώγοντας λάχανο τρεις φορές την εβδομάδα μειώνο­νται κατά 60% οι πιθανότητες να εμφανιστεί καρκίνος στο παχύ έντερο.

Βερίκοκα: Ωφέλιμα για την επιδερμίδα, την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την υπέρταση, την αναιμία και την κατακράτηση υγρών.

Πιπεριές: Περιέχουν 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι τα πορτοκάλια!

Κρεμμύδια: Μισό κρεμμύδι την ημέρα διατηρεί χαμηλή τη χοληστερίνη, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, την αναιμία, το άσθμα, τις φλεγμο­νές, τα αρθριτικά.

Πορτοκάλια: Eνα πορτοκάλι μετά το γεύμα βοηθάει τον οργανισμό να απορρο­φήσει το σίδηρο, ενώ η βιταμίνη C που περιέχει μειώνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από τις ιώσεις. Επίσης ωφελεί την κυκλο­φορία του αίματος και τη λειτουργία του εντέρου.

Κολοκυθόσποροι: Eνα θρεπτικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνη Α και Β.

Παντζάρια: Ο χυμός από ωμά παντζάρια είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων, που τονώνει τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα.

Μήλα: Ωφελούν τα αρθριτικά, μειώνουν τη χοληστερίνη και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Καρότα: Eνα ωμό καρότο προσφέρει την ημερήσια ποσότητα σε βιταμίνη Α που χρειάζεται ο οργανισμός μας και επιπλέον ωφελούν την όραση.

Νέλλη Παρασκευοπούλου