Σκόρδο: Εχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ωφελεί την καρδιά και ρυθμίζει την πίεση.
Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και διατηρεί τη χοληστερίνη χαμηλή.
Πατάτες: Με την προϋπόθεση ότι θα τις φάτε βραστές ή στον ατμό -όχι τηγανητές- περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και C.
Λάχανο: Τρώγοντας λάχανο τρεις φορές την εβδομάδα μειώνονται κατά 60% οι πιθανότητες να εμφανιστεί καρκίνος στο παχύ έντερο.
Βερίκοκα: Ωφέλιμα για την επιδερμίδα, την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την υπέρταση, την αναιμία και την κατακράτηση υγρών.
Πιπεριές: Περιέχουν 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι τα πορτοκάλια!
Κρεμμύδια: Μισό κρεμμύδι την ημέρα διατηρεί χαμηλή τη χοληστερίνη, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, την αναιμία, το άσθμα, τις φλεγμονές, τα αρθριτικά.
Πορτοκάλια: Eνα πορτοκάλι μετά το γεύμα βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο, ενώ η βιταμίνη C που περιέχει μειώνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από τις ιώσεις. Επίσης ωφελεί την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του εντέρου.
Κολοκυθόσποροι: Eνα θρεπτικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνη Α και Β.
Παντζάρια: Ο χυμός από ωμά παντζάρια είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων, που τονώνει τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα.
Μήλα: Ωφελούν τα αρθριτικά, μειώνουν τη χοληστερίνη και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Καρότα: Eνα ωμό καρότο προσφέρει την ημερήσια ποσότητα σε βιταμίνη Α που χρειάζεται ο οργανισμός μας και επιπλέον ωφελούν την όραση.
Νέλλη Παρασκευοπούλου