Λοιμώξεις - Γυναίκα

14.02.2008
Ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι η συχνή εμφάνιση διαφόρων λοιμώξεων, κυρίως του αναπνευστικού και του γαστρεντερολογικού συστήματος, η οποία εκτός των άλλων οφείλεται και στην ελλιπή ποιοτικά διατροφή που ακολουθεί η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα.

Ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι η συχνή εμφάνιση διαφόρων λοιμώξεων, κυρίως του αναπνευστικού και του γαστρεντερολογικού συστήματος, η οποία εκτός των άλλων οφείλεται και στην ελλιπή ποιοτικά διατροφή που ακολουθεί η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα. Η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, κυρίως των αντιοξειδωτικών βιταμινών με κυριότερη την βιταμίνη C, η κακή σύνθεση των προσλαμβανόμενων λιπαρών οξέων με ισχυρή την παρουσία του κορεσμένου λίπους έναντι των προστατευτικών πολυακόρεστων λιπαρών και η εγκατάλειψη κάποιων παραδοσιακών τροφικών επιλογών με προστατευτική δράση, όπως η μαστίχα Χίου, έχουν επιτρέψει την έξαρση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού (κρυολογήματα, γρίπη και άλλα) καθώς και του πεπτικού συστήματος (γαστρίτιδες και έλκη).

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να εντάσσουμε στην διατροφή μας τρόφιμα τα οποία μπορούν να μας προστατέψουν από τις διάφορες λοιμώξεις και κυρίως να επαναφέρουμε διατροφικές συνήθειες που έχουμε ξεχάσει, αλλά αποδεδειγμένα μας βοηθούν να έχουμε καλή υγεία και ποιότητα ζωής. Σε αυτήν την κατηγορία κατατάσσονται και οι χυμοί, οι οποίοι είναι ιδανικοί για την κάλυψη μίας εκ των 5 συνιστώμενων μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, όχι μόνο γιατί είναι εύγεστοι και διαθέσιμοι κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά κυρίως επειδή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για τον οργανισμό. Οι νέοι χυμοί ευζην από την Amita προσφέρουν επιπλέον και τα χαρακτηριστικά που μας λείπουν όπως τη βιταμίνη C και τα Ω3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού, τη μαστίχα Χίου, με την γνωστή αντιμικροβιακή της δράση και τις φυτικές ίνες, οι οποίες εμπλουτίζουν την πλούσια γεύση και την υψηλή διατροφική αξία του δαμάσκηνου και του σύκου. Κάθε ένα από τα λειτουργικά συστατικά αυτών των χυμών έχει προστεθεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες της γυναίκας, η οποία δεν θέλει οι ενοχλήσεις και οι δυσλειτουργίες που προκαλούν οι μικροβιακές λοιμώξεις να την απομακρύνουν από τις καθημερινές της υποχρεώσεις ως μητέρας και εργαζόμενης.