Μικρά μυστικά διατροφής

19.02.2008
Όλοι γνωρίζουμε μικρά μυστικά διατροφής. Ποια απ' αυτά είναι σωστά και ποια λάθος; Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο σημαντικά! Η μαύρη ζάχαρη είναι πιο υγιεινή από την άσπρη. Σωστό! Η μαύρη ζάχαρη είναι πιο υγιεινή, γιατί δεν έχει επιδεχθεί την χημική επεξεργασία της άσπρης ζάχαρης. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να πούμε ότι
Όλοι γνωρίζουμε μικρά μυστικά διατροφής. Ποια απ' αυτά είναι σωστά και ποια λάθος; Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο σημαντικά!
*Η μαύρη ζάχαρη είναι πιο υγιεινή από την άσπρη.
Σωστό! Η μαύρη ζάχαρη είναι πιο υγιεινή, γιατί δεν έχει επιδεχθεί την χημική επεξεργασία της άσπρης ζάχαρης. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να πούμε ότι διαφέρει στην ποσότητα θερμίδων.
*Το βραδινό φαγητό παχαίνει.
Λάθος! Για την αύξηση του βάρους ευθύνεται αποκλειστικά το πόσο τρώμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 7000 γυναίκες και άντρες, απέδειξε ότι η διαφορά βάρους δεν είχε καμία σχέση με τα πρωινά ή τα απογευματινά γεύματα, αλλά με την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας θερμίδων σε καθημερινή βάση.
*Η σοκολάτα εθίζει.
Σωστό! Η κατανάλωση σοκολάτας δεν αποτελεί εθισμό όπως το κάπνισμα. Ενδείκνυται μάλιστα ως ...γιατρικό ενάντια στη στεναχώρια και σε καταστάσεις στρες. Έρευνες στο συγκεκριμένο απέδειξαν ότι ο συνδυασμός τριών συστατικών, κακάο, ζάχαρης και λίπους ευθύνονται για αυτόν τον εθισμό που μας αναγκάζει να μην σταματάμε σ' ένα κομματάκι, αλλά να συνεχίζουμε ... ακάθεκτοι.
*Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια και κοκκινίλες στο δέρμα.
Λάθος, ακόμη και αν εκατομμύρια γυναίκες ορκίζονται για το αντίθετο! Δεν υπάρχει καμία επίσημη επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει την εμφάνιση αυτών των ..."ανεπιθύμητων επισκεπτών", αμέσως μετά την κατανάλωση σοκολάτας.
*Η Coca-Cola ηρεμεί το στομάχι.
Σωστό! Τα συστατικά της Coca-Cola ενεργούν ευεργετικά, ιδιαίτερα στους πόνους του στομάχου και το καταπραϋνουν σε περιπτώσεις ήπιας μορφής ναυτίας. Την ίδια ακριβώς επίδραση έχει και το μεταλλικό νερό.