Η Άνιστον τρώει σαν μωρό

16.05.2010
"Φάε όπως τρώει το μωρό σου" επιτάσσει η νέα μόδα στις δίαιτες του Χόλιγουντ και μπορεί να μην έχει μωρό η Άνιστον αλλά την μπέμπα σίγουρα προσπαθεί να την παίξει!

Παρά τα 41 της χρόνια, διατηρεί μια σιλουέτα που θα ζήλευαν πολλές εικοσάρες. Πλέον, η Τζένιφερ Άνιστον οδεύοντας προς την επίτευξη του ιδανικού και ονειρεμένου βάρους και σώματος, πήγε ένα βήμα παρακάτω. Η Τζένιφερ συμβουλεύτηκε την πρώην προπονήτρια της Μαντόνα, Τρέισι Άντερσον και υιοθέτησε τη νέα θαυματουργή δίαιτα που ακολουθούν δεκάδες διάσημες κυρίες, ανάμεσά τους η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ελ Μάκφερσον, η Χάιντι Κλουμ κι ακόμα τόσες.

"Φάε όπως τρώει το μωρό σου" επιτάσσει η νέα μόδα στις δίαιτες του Χόλιγουντ και μπορεί να μην έχει μωρό η Άνιστον αλλά την μπέμπα σίγουρα προσπαθεί να την παίξει!

Όπως έγινε γνωστό, η Άνιστον έχασε 3,5 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα ακολουθώντας τη δίαιτα του μωρού, που περιλαμβάνει πάνω- κάτω 14 μερίδες φαγητού σε πουρέ ακολουθούμενες από ένα υγιεινό δείπνο για ενήλικες.

Η Τρέισι Άντερσον, εμπνεύστρια της εν λόγω δίαιτας, εξήγησε πως της ήρθε η ιδέα για το "φάε όπως το μωρό σου':

"Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζεν μου ζήτησε να τονώσουμε το σώμα της λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας 'Just Go With It' στη Χαβάη. Σκέφτηκα μια δίαιτα αποτοξίνωσης με υγρά αλλά το πρόβλημα με αυτές είναι πως ενώ καθαρίζουν τον οργανισμό και σε αδυνατίζουν, αμέσως μόλις τις σταματάς παίρνεις πίσω το χαμένο βάρος και με το παραπάνω.

Αναρωτήθηκα λοιπόν, πως θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό από τις τοξίνες, να κάψουμε τα λίπη αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί κανονικότατα. Τότε σκέφτηκα την δίαιτα του μωρού. Μπορείς να τρως τα πάντα σε μορφή πουρέ, ακόμα και την καταπληκτική πουτίγκα σοκολάτας που λατρεύω".

Τα μυστικά της δίαιτα του μωρού (baby food diet):

Α. Η διατροφή περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, δημητριακά σε πουρέ, αχλάδια με κανέλα, σούπες, λιωμένα λαχανικά, ενώ το δείπνο μπορεί να έχει άπαχο κρέας με λαχανικά βραστά ή ωμά.

Β. Φρόντισε να τρως όλες τις μερίδες φαγητού σε μικρά μπολάκια ή πιατάκια όμοια με αυτά των μωρών, ενώ και τα κουτάλια ή πιρούνια μπορούν να έχουν κι αυτά μικρό μέγεθος.

Γ. Πες ναι στα γιαουρτάκια με λίγα λιπαρά και αντί για φρουτόκρεμα, μυήσου στην πολτοποιημένη φρουτοσαλάτα. Φρόντισε να την καταναλώσεις άμεσα για να μην χαθούν τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Από φρούτα, προτίμησε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα ροδάκινα και τ' αχλάδια, αποφεύγοντας την γεμάτη ζάχαρη μπανάνα.

Δ. Βγάλε από το μεσημεριανό σου τις σκληρές τροφές όπως οι μπριζόλες, ο μουσακάς ή οι πίτες. Πες ναι στις βελουτέ σουπίτσες από λαχανικά. Βράσε στον ατμό κολοκυθάκια, καρότα και ντομάτες, με μικρή ποσότητα πατάτας, πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ και απόλαυσέ τα ζεστά.

Ε. Μην ξεχνάς την κατανάλωση φρέσκου γάλακτος που θα βοηθήσει και τα οστά σου, ενώ για λιγότερες θερμίδες δοκίμασε και το γάλα σόγιας.

ΣΤ. Κόψε τα παγωτά και αντικατάστησέ τα με smoοthies φρούτων. Πολτοποίησε τ' αγαπημένα σου φρούτα, πρόσθεσε λίγο γιαούρτι ή λίγο άπαχο γάλα και έχεις στα χέρια σου ένα δροσιστικό ρόφημα.

Κατερίνα Π.