Ποιές τροφές ν' αποφύγεις στο ραντεβού

18.05.2010
Το ραντεβού με το καυτό αγόρι κανονίστηκε και θα περιλαμβάνει δείπνο σε ακριβό εστιατόριο (ή φτηνότερο!). Να μείνεις νηστική όλο το βράδυ ούτε το προτείνουμε, ούτε και είναι chic. Ποιές τροφές πρέπει ν' αποφύγεις για να την βγάλεις καθαρή στο ραντεβού; Ιδού:

Το ραντεβού με το καυτό αγόρι κανονίστηκε και θα περιλαμβάνει δείπνο σε ακριβό εστιατόριο (ή φτηνότερο!). Να μείνεις νηστική όλο το βράδυ ούτε το προτείνουμε, ούτε και είναι chic. Ποιές τροφές πρέπει ν' αποφύγεις για να την βγάλεις καθαρή στο ραντεβού; Ιδού:

Μην μείνεις νηστικιά: τ' αγόρια προτιμούν τις αδύνατες θα πεις αλλά όχι και τις ανορεξικιές. Ειδικά στα πρώτα ραντεβού μαζί του για φαγητό θα πρέπει να δείξεις πόσο άνετη είσαι με το φαγητό. Εκείνος δεν θέλει να έχει απέναντί του ένα κορίτσι που τρέφεται με ανθρακούχο νερό και κρατά στο χέρι τον θερμιδομετρητή. Άσε που από την αφαγιά, δεν θα μπορείς να τον πλησιάσεις, τόσο που θα γουργουρίζει η κοιλίτσα σου.

Απαγορευμένο πιάτο Νο1: τα κάναμε σαλάτα

Βασικός κανόνας στο φαγητό του ραντεβού είναι να σταματήσεις να παραγγέλνεις μια σαλατούλα. Λίγοι άντρες χαίρονται να έχουν στο πλευρό τους ένα κορίτσι με ανοιχτά διατροφικά προβλήματα και η σαλάτα δίνει το λάθος σήμα. Οι άντρες προτιμούν τ' αληθινά κορίτσια και η πραγματική όρεξη θα θεωρηθεί σέξι! Άσε που και καλά να μην πάει το ραντεβού, δεν θέλεις να σε θυμάται σαν το κορίτσι που παράγγειλε σπαράγγια!

Τι να πάρεις: ένα ωραιότατο και απόλυτα διαιτητικό φιλέτο κοτόπουλο!

Απαγορευμένο πιάτο Νο2: μην μπλεχτείς στο σπαγγέτι
Στις ημέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ακόμα κι αυτός ο παράγοντας παίζει το ρόλο του στο τι θα παραγγείλεις στο ραντεβού, ειδικά αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα πληρώσει εκείνος. Τα ζυμαρικά αποτελούν μια λαχταριστή και οικονομική επιλογή αλλά προσοχή στο ζυμαρικόν που θα επιλέξεις. Το σπαγγέτι αποτελεί την χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, γιατί όσο δεξιοτέχνης κι αν είσαι στο τύλιγμα του μακαρονιού, κινδυνεύεις να λερωθείς. Είναι προτιμότερο να πεις ναι σε ένα άλλο εξίσου γευστικό ζυμαρικό, όπως είναι οι πένες ή το ριγκατόνι. Κι αν πρέπει να διαλέξεις μια σος για τα ζυμαρικά, απόφυγε τις κόκκινες και πες ναι στις λευκές σάλτσες, που δεν αφήνουν μεγάλους λεκέδες!


Τι να πάρεις: αν ακολουθείς δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, προτίμησε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που υπάρχουν σε όλα τα τρέντι εστιατόρια.

Απαγορευμένο πιάτο Νο3: γιαουρτοσκόρδιο και κοψίδια

Το ραντεβού στην ψησταριά μπορεί να είναι στις ορέξεις του καλού σου που θέλει να φάει το κοψίδι του. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ρομαντικό αλλά κι εκεί υπάρχουν επιλογές για εσένα. Καλό είναι να μην προτιμήσεις τα κοψίδια και τις λαδωμένες πίτες με πολύ τζατζίκι, ακόμα κι αν εκείνος υποστηρίξει πως δεν έχει πρόβλημα. Είπαμε να του κάνεις το χατίρι αλλά όχι και να φορτωθείς με τσάμπα θερμίδες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είσαι προσεκτική στις επιλογές σου στην ψησταριά ή την ταβέρνα, εφόσον δεν σου αρέσει να τρως με τα χέρια. Γιατί αν παραγγείλετε ένα κιλό παϊδάκια, να δω πως θα τα καταναλώσεις με μαχαίρι και πιρούνι.

Τι να πάρεις: μια μεριδούλα μπιφτεκάκια στη σχάρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Απαγορευμένο πιάτο Νο4: σπανάκι και πράσινα λαχανικά
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στο δείπνο μαζί του, είναι ν' αποφύγεις εντελώς τα πράσινα λαχανικά, μαρούλια και λοιπά ζαρζαβατικά. Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις δει ταινίες με κορίτσια που τους κόλλησε ένα τεράστιο φύλλο μαρουλιού στα δοντάκια. Από το να είσαι διαρκώς με το καθρεφτάκι στα χέρια για να προλάβεις το πιθανό σαμποτάζ του μαρουλιού ή να μην χαμογελάς, καλύτερα να πεις όχι στα σαλατικά και να πορευτείς με ένα ωραίο κρεατικό.

Τι να πάρεις: ένα μαλακό κρεατάκι, χωρίς ρίγανη που κολλάει εξίσου στα δόντια.

Απαγορευμένο πιάτο Νο5: αστακός!
Εκτός του ότι ο αστακός αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά πιάτα που μπορείς να παραγγείλεις, το να προσπαθήσεις να τον φας στο γεύμα μαζί του, μπορεί να σε κάνει αστείο υπερθέαμα στα μάτια του. Αν δεν ξέρεις πως να τον χειριστεί τον αστακό, περιορίσου στα στρείδια μύδια που είναι άκρως διεγερτικά ή στις γαριδούλες που και νόστιμες είναι και εύκολα καθαρίζονται.

Έξτρα τιπ: όποια κουζίνα κι αν προτιμήσετε, απόφυγε τα καυτερά πιάτα που δημιουργούν αέρια και θα σε κάνουν να τρέχεις στην τουαλέτα από το πολύ νερό που θα καταναλώσεις.

Από την Κατερίνα Πατούλια