Αποκτήστε τον προσωπικό σας γυμναστή!

19.05.2008
Γι πρώτη φορά ένα βίντεο-παιχνίδι έρχεται να μας σηκώσει απο τον καναπέ συντελώντας στο να κάψουμε θερμίδες. Ενα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης για όλη την οικογένεια έρχεται να προσφέρει το "Wii Fit" της Nintendo.

Για πρώτη φορά ένα βίντεο-παιχνίδι έρχεται να μας σηκώσει από τον καναπέ συντελώντας στο να κάψουμε θερμίδες. Ένα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης για όλη την οικογένεια έρχεται να προσφέρει το «Wii Fit» της Nintendo. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε στο σπίτι μας τον προσωπικό μας γυμναστή, που σύμφωνα με τις ανάγκες μας θα φτιάξει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε.

Δεν είναι τυχαίο που το παιχνίδι από τότε που κυκλοφόρησε έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο και παραμένει το πιο δημοφιλές στο είδος του. Το Wii Fit προσφέρει 50 ασκήσεις σε διάφορες κατηγορίες: αεροβική, διάτασης, ισορροπίας, ενδυνάμωσης μυών και γιόγκα. Ο χρήστης πατά πάνω σε μια ειδική κονσόλα, ζυγαριά, την οποία έχει συνδέσει με την τηλεόραση. Με εύκολο τρόπο, ακολουθώντας απλά τις οδηγίες, φτιάχνει το προφίλ του. Αυτό περιέχει πληροφορίες για τα κιλά του, την μυϊκή του μάζα αλλά και την φυσική του κατάσταση. Βλέπει στην οθόνη τις κινήσεις που κάνει και ταυτόχρονα μαθαίνει αν τις κάνει σωστά και με ποιο τρόπο μπορεί να τις βελτιώσει και να αποφύγει τους τραυματισμούς. Επίσης ανά πάσα στιγμή μπορεί να δει πόσες θερμίδες έχει χάσει, αλλά και την γενική του πρόοδο από τότε που ξεκίνησε.

«Μου άρεσε η αεροβική γυμναστή αλλά δυστυχώς δεν έβρισκα ποτέ χρόνο να πάω στο γυμναστήριο, με το καινούργιο αυτό παιχνίδι γλίτωσα τις μετακινήσεις και βρήκα τον ιδανικό δάσκαλο. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη με τα παιδιά μου για το ποιος θα το χρησιμοποιήσει πρώτος», δηλώνει χαρακτηριστικά μια 33χρονη εργαζόμενη μητέρα. Είναι σίγουρα πιο ευχάριστο από το να τρέχεις μόνος σου γιατί σου δίνει κάτι να βλέπεις και φυσικά σου δίνει οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να εκτελέσεις το πρόγραμμα. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η διαδραστική του δράση, η οποία λόγο της εικόνας δεν σε αφήνει να το βαρεθείς.