Γυμναστείτε κυκλικά

23.06.2008
Φαίνεται ότι οι παλιές δοκιμασμένες «συνταγές» προπόνησης γίνονται και πάλι της μόδας. Αυτό το είδος εκγύμνασης βελτιώνει τη λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων, ειδικά της καρδιάς, την φυσική κατάσταση και το κάψιμο λίπους. Το σώμα τονώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Για την κυκλική προπόνηση επιλέγονται οκτώ με δώδεκα διαφορετικές

Φαίνεται ότι οι παλιές δοκιμασμένες «συνταγές» προπόνησης γίνονται και πάλι της μόδας.

Αυτό το είδος εκγύμνασης βελτιώνει τη λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων, ειδικά της καρδιάς, την φυσική κατάσταση και το κάψιμο λίπους. Το σώμα τονώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Για την κυκλική προπόνηση επιλέγονται οκτώ με δώδεκα διαφορετικές ασκήσεις, που γίνονται η μία μετά την άλλη, χωρίς διάλειμμα. Κάθε κύκλος μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές ανάλογα με το πόσο γυμνασμένη είστε. Ο Άγγλος γυμναστής των σταρ Ματ Ρόμπερτς σας προτείνει μερικές ασκήσεις που μπορείτε να της κάνετε μόνες στο σπίτι.

Πους απ με κλίση. Βάλτε τα χέρια σας πάνω σε ένα στέπ. Τεντώστε τα πόδια έτσι ώστε όλο το σώμα να βρίσκεται στην ίδια ευθεία. Χαμηλώστε προς το στεπ, μέχρι οι αγκώνες να δημιουργήσουν ορθή γωνία, παράλληλα σφίξτε τους κοιλιακούς για να κρατήστε ισορροπία. Κάνετε περίπου 20 επαναλήψεις.

Βαθιά καθίσματα και τρικέφαλοι. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη μιας καρέκλας με τα δάχτυλα να κοιτάζουν προς το πάτωμα. Τα γόνατα πρέπει να είναι λυγισμένα σχηματίζοντας ορθή γωνία. Από αυτή τη θέση, λυγίστε τους αγκώνες σας, χαμηλώστε τους γλουτούς και πιέστε με τα χέρια προς τα πάνω. Κάνετε 15 επαναλήψεις.

Καθίσματα με άλμα. Σταθείτε μπροστά από μία καρέκλα με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και τα χέρια τεντωμένα στο ύψος του στήθους. Λυγίστε τα γόνατα. Αμέσως μόλις καθίσετε στην καρέκλα πηδήξτε προς τα πάνω για να επανέλθετε στην αρχική. Κάνετε 20 επαναλήψεις.

Κάθισμα με προέκταση και περιστροφή. Κρατήστε μια μικρή μπάλα μπροστά στο στομάχι, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το δεξί πόδι και στην συνέχεια λυγίστε και τα δύο γόνατα μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία. Το αριστερό πόδι πρέπει να στηρίζετε στις μύτες. Στρέψετε μόνο το πάνω μέρος του σώματος προς τα αριστερά και μετά προς τα δεξιά. Κάνετε 10 επαναλήψεις.

Προεκτάσεις στο πλάι. Σταθείτε όρθια με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και με τα χέρια λυγισμένα μπροστά στο ύψος του στομαχιού. Μετατοπίστε το βάρος προς τα αριστερά και σηκώστε το δεξί πόδι στο πλάι λυγίζοντας ελαφρώς το αριστερό γόνατο. Κάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε 20 φορές για κάθε πόδι.

Επί τόπου πηδηματάκια. Τοποθετήστε ένα λάστιχο ή τραβήξτε μια γραμμή μπροστά σας και σταθείτε στο αριστερό πόδι. Λυγίστε το ελαφρώς και χαμηλώσετε τους γλουτούς, σαν να κάνετε ένα μικρό κάθισμα. Στην συνέχεια αλλάξετε πόδι με ένα μικρό πηδηματάκι και συνεχίστε μέχρι να κάνετε συνολικά τριάντα επαναλήψεις.