Βρείτε την άσκηση που σας ταιριάζει

04.06.2008
Ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται είναι για να χάσουν κιλά. Αλλά ποιες ασκήσεις έχουν μεγαλύτερη επίδραση αν έχετε μερικά κιλάκια παραπάνω, και ποιος θα είναι ο ρυθμός και η συχνότητα της άσκησης; Αν δεν γυμνάζεστε σωστά και έχετε στόχο μόνο το κάψιμο των θερμίδων δεν θα κερδίσετε την μάχη. Μόνη της

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται είναι για να χάσουν κιλά. Αλλά ποιες ασκήσεις έχουν μεγαλύτερη επίδραση αν έχετε μερικά κιλάκια παραπάνω, και ποιος θα είναι ο ρυθμός και η συχνότητα της άσκησης;

Αν δεν γυμνάζεστε σωστά και έχετε στόχο μόνο το κάψιμο των θερμίδων δεν θα κερδίσετε την μάχη. Μόνη της η δίαιτα δεν θα βοηθήσει σε βάθος χρόνου. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χάνουν βάρος κάνοντας μόνο δίαιτα ρισκάρουν να τα ξαναπάρουν πίσω γρήγορα. Χρειάζεται να ασκήστε, να δυναμώνετε τους μυς όσο το δυνατόν πιο πολύ. Αυτό θα βοηθήσει στο κάψιμο του λίπους.

Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να επικεντρωθείτε στην ποιότητα της άσκησης. Φανταστείτε την άσκηση σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10: το 1 είναι η πλήρη χαλάρωση, και το 10 το ανώτατο. Στο 6 νοιώθετε καλά ενώ στο 7 αρχίζετε να ζεσταίνεστε και να πιέζεστε, στο 8 δουλεύεται σκληρά αλλά μπορείτε ακόμη να μιλάτε, και το 9 είναι κοντά στην εξουθένωση και με δυσκολία λέτε μια κουβέντα. Αν αρχίζετε ένα καινούργιο πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να μείνετε μεταξύ του 6 ή του 7 στην παραπάνω κλίμακα. Μπορεί να χρειαστεί να αρχίσετε από πιο χαμηλά αλλά μετά από μερικές εβδομάδες θα πρέπει να αυξήσετε το όριο.

Είναι αρκετό αν γυμνάζεστε για 10 με 15 λεπτά; Το σίγουρο ότι θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό και θα αρχίσετε να καίτε θερμίδες. Αν τώρα καταφέρετε να μείνετε στην κλίμακα 6-7, για 30 λεπτά αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι 20-30 λεπτά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μια πολύ καλή άσκηση είναι η κολύμβηση. Γυμνάζει τους περισσότερους μυς του σώματος ενώ παράλληλα αποφεύγετε τους τραυματισμούς. Με την βοήθεια του νερού επιτυγχάνεται πιο γρήγορη σύσφιξη.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να βρείτε μια άσκηση που να σας ευχαριστεί, μην κάνετε το λάθος να παρασυρθείτε από τις φίλες σας και να κάνετε κάτι που σας φαίνεται βαρετό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εγκαταλείψετε σύντομα αν αυτό που κάνετε δεν σας ταιριάζει.