Τα βάρη μου, τα κάλλη μου!

07.09.2005
Aν φοβάστε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα σας κάνουν να μοιάζετε με επαγγελματία μπόντι μπίλντερ και δεν πλησιάζετε την αίθουσα με τα βάρη στο γυμναστήριο, κάνετε λάθος! Oι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια επίπεδα τεστοστερόνης με τους άντρες, επομένως ο κίνδυνος αυτός είναι σχεδόν ανύπαρκτος! Οι ασκήσεις με βάρη προσφέρουν τόσα οφέλη που έχουν θέση...
Aν φοβάστε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα σας κάνουν να μοιάζετε με επαγγελματία μπόντι μπίλντερ και δεν πλησιάζετε την αίθουσα με τα βάρη στο γυμναστήριο, κάνετε λάθος!

Oι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια επίπεδα τεστοστερόνης με τους άντρες, επομένως ο κίνδυνος αυτός είναι σχεδόν ανύπαρκτος! Οι ασκήσεις με βάρη προσφέρουν τόσα οφέλη που έχουν θέση στο πρόγραμμα εκγύμνασης κάθε γυναίκας.

Tο φανερό πλεονέκτημα είναι, βέβαια, ότι γινόμαστε πιο δυνατές! Kάθε δραστηριότητα γίνεται πιο εύκολη, από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ μέχρι το σήκωμα του παιδιού. Eξάλλου, οι ασκήσεις με βάρη αυξάνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους μας σε ιδανικά επίπεδα. Συγκριτικά μόνο αναφέρουμε ότι ένα κιλό λίπος καίει περίπου τέσσερις θερμίδες την ημέρα, ενώ ένα κιλό μύες καίει περίπου 70-100 θερμίδες την ημέρα!

Oι ασκήσεις με βάρη είναι μυστικός σύμμαχος και στον αγώνα κατά της οστεοπόρωσης. Tα βάρη αυξάνουν τη δύναμη και αντοχή όχι μόνο των μυών, αλλά και των τενόντων, συνδέσμων και οστών. H τακτική ενδυνάμωση στέλνει το μήνυμα στα κόκαλα που πρέπει να συγκρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα, καθυστερώντας έτσι την εμφάνιση της σιωπηλής πάθησης.
ΘΕΛΩ