Φτιάξε ποδάρες θεικές όπως η Σέριλ Κόουλ

20.04.2012
Πήρε τουλάχιστον 3 κιλά μετά τον διωγμό της από την κριτική επιτροπή του U.S. X Factor την περασμένη χρονιά.

Ο λόγος για την τραγουδίστρια Σέριλ Κόουλ (Cheryl Cole) που με τις οδηγίες της προπονήτριας διασημοτήτων Τρέισι Άντερσον (Tracy Anderson) κατάφερε μέσα σε 30 ημέρες να γραμμώσει τα πόδια της όπως ποτέ πριν!

Το πρόγραμμα 30 ημερών ήταν μεν δύσκολο αλλά αποτελεσματικό και περιλάμβανε προπόνηση 1 ½ ώρας στο γυμναστήριο αλλά και καθημερινή αεροβική εξάσκηση με χορό. Φυσικά, η Σέριλ πρόσεχε και την διατροφή της στο διάστημα αυτό.

Η Άντερσον έφτιαξε για την 28χρονη τραγουδίστρια ένα πρόγραμμα που θα της εξασφάλιζε λεπτά άκρα χωρίς να πάρει όγκο σε σημεία που δεν έπρεπε. Αντί λοιπόν να δουλέψουν πάνω σε μεγάλες μυικές ομάδες στα πόδια, η Τρέσι φρόντισε να σμιλέψει τους μικρούς μυς στους μηρούς της. Με τον τρόπο αυτό, τα πόδια της έδειξαν άμεσα πιο αδύνατα και οι μηροί της πιο λεπτοί.

Ταυτόχρονα, η Άντερσον εξόπλισε το σπίτι της Κόουλ με μηχανήματα αξίας 3500 λιρών για να μπορεί να κρατά τονωμένα τα πόδια, τα χέρια και την κοιλιά της.

Η Σέριλ πραγματοποιούσε καθημερινά 13 διαφορετικές ασκήσεις για τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς ενώ κάθε 10 ημέρες οι επαναλήψεις σε κάθε άσκηση αυξάνονταν.

Φυσικά, κάνοντας τα άκρα της να δείχνουν πιο λεπτά, αμέσως η Σέριλ έδειξε πιο ψηλή. Αυτό ήταν ένας ακόμα στόχος που έθεσε η Άντερσον, η οποία γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι μικροσκοπικός και να παλεύεις με το βάρος σου.

Άλλωστε, όσο λιγότερο ψηλή είσαι, τόσο πιο εύκολα φαίνονται και τα 1-2 κιλά που θα βάλεις. Παλιότερα η Σέριλ ακολουθούσε τη δίαιτα Άτκινς αλλά πλέον φροντίζει να τρέφεται υγιεινά και ισορροπημένα.

Τι να κάνεις κι εσύ:

* Αύξησε σταδιακά τις επαναλήψει στα σετ ασκήσεων που κάνεις. Πρώτα 2 σετ των 8 επαναλήψεων, κατόπιν 3 σετ των 8, 3 των 10 και 3 των 12 και συνέχισε έτσι.

* Μην ξεχνάς μετά τις ασκήσεις με βάρη να κάνεις και αερόβια άσκηση. Χόρεψε, τρέξε, κάνε ποδήλατο, ξεκίνα να κολυμπάς!

* Μην λιμοκτονείς. Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι, τόσο πιο καλά πρέπει να τρέφεσαι για να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια και να αποθεραπεύονται οι μυικές σου ομάδες μετά την άσκηση.