8η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία στις 10 Μαϊου σε 32 πόλεις

01.05.2015
Οι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στην Αθήνα αλλά και σε 32 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 10 Μαίου προκειμένου να διεκδικήσουν υποδομές αλλά και ευαισθητοποίηση ως προς τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου.

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά. Η εκκίνηση της πορείας γίνεται το μεσημέρι στις περισσότερες πόλεις. Στην Αθήνα, η εκκίνηση θα γίνει παραδοσιακά από το Πεδίον του Άρεως στις 12.00.
Στην Θεσσαλονίκη, η εκκίνηση θα γίνει στις 17.00 από το Άγαλμα Βενιζέλου (Πλατεία Δικαστηρίων ,Εγνατίας και Αριστοτέλους).

Κύριο αίτημα της φετινής πανελλαδικής ποδηλατοπορείας η ευαισθητοποίηση των νέων και ειδικά των παιδιών μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου και την τόνωση της χρήσης του από τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα που προωθούνται από την Ποδηλ-Αττική Κοινότητα μέσω της ποδηλατοπορείας είναι:

  1. Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τους μαθητές
  2. Μαθητικές εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο
  3. Aσφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερα διευκόλυνση και ενθάρρυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών

Δημιουργία δικτύου που:

  1. να επιτρέπει την ασφαλή, άνετη και ευχάριστη ποδηλατική μετακίνηση
  2. να διατρέχει όλη την πόλη και
  3. να περνά από τους πιο σημαντικούς προορισμούς (πολεοδομικό / εμπορικό κέντρο, σχολεία κλπ.)

Καθότι στην υπόλοιπη Ευρώπη η μέριμνα της πολιτείας για τα ζητήματα που άπτονται του ποδηλάτου είναι δεδομένη, η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ κοινότηα τονίζει ότι κρίνεται επιτακτική ανάγκη, η Ελληνική πολιτεία να παραδειγματιστεί θετικά και να προχωρήσει στην δημιουργία υποδομών από την μία αλλά και την ορθολογική εκπαίδευση των πολιτών απέναντι στην επιλογή μέσων μετακίνησης.