Εχω χαλαρά μπράτσα. Τι να κάνω;

10.06.2015
Παρότι γυμνάζεσαι, δεν έχεις καταφέρεις να σφίξεις τα μπράτσα των χεριών σου. Δες ποιες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν.

Είμαι 28 χρονών και παρότι γυμνάζομαι 5 φορές την εβδομάδα κάνοντας αεροβική γυμναστική, το πίσω μέρος των μπράτσων μου είναι αρκετά χαλαρό. Τι γυμναστική θα μπορούσα να κάνω για να βελτιώσω το πρόβλημα; - Μαρία Δ.

Δυστυχώς, η κλασική αεροβική γυμναστική δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Αντίθετα, οι τοπικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με όργανα παροχής αντίστασης, όπως ελεύθερα βάρη, μηχανές βαρών ή λάστιχα, αποτελούν ενδεδειγμένες λύσεις.

Προτείνουμε λοιπόν να περιορίσεις την αεροβική γυμναστική σε τρεις φορές εβδομαδιαίως (συχνότητα ημέρα παρά μέρα) και σε δύο από τις ενδιάμεσες ημέρες να γυμνάζεις τους μύες των χεριών με βάρη ή λάστιχα. Το πρόγραμμα των χεριών πρέπει να περιέχει δύο ασκήσεις για τους τρικέφαλους (τους μύες του οπίσθιου τμήματος του μπράτσου), μία άσκηση για τους δικέφαλους μύες και μία άσκηση για τους πήχεις. Την πρώτη εβδομάδα κάνε σε κάθε άσκηση 1 σετ των 12-15 επαναλήψεων με την ανάλογη αντίσταση. Την δεύτερη εβδομάδα πρόσθεσε ακόμα 1 σετ σε κάθε άσκηση, χωρίς να μειώσεις την αντίσταση που χρησιμοποιείς ή τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνεις. Με τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων προγράμματος, μείωσε τα διαλείμματα ανάπαυσης ανάμεσα στα σετ της ίδιας άσκησης σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Όταν συμπληρώσεις συνολικά έξι (6) εβδομάδες προπόνησης με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, άλλαξε τις ασκήσεις που κάνεις με δυσκολότερες ή αύξησε περαιτέρω την αντίσταση που χρησιμοποιείς, χωρίς να μεταβάλεις τις υπόλοιπες παραμέτρους (σετ, επαναλήψεις, διαλείμματα).