Υδρογυμναστική: 100% ιαματική!

22.07.2016
Tο θαλασσινό νερό προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την πραγματοποίηση ασκήσεων υδρογυμναστικής (aqua fitness).

Οι ασκήσεις αυτές εκτελούνται με το βάρος του σώματος αλλά και με απλά όργανα παροχής επιπλέον αντίστασης, όπως π.χ. βατραχοπέδιλα, βαράκια θαλάσσης, χεράκια και γάντια κολύμβησης, σανίδα πλεύσης, πλωτήρες, αδιάβροχη μπάλα.

Δροσερότερο περιβάλλον, άνωση, μειωμένη αίσθηση βαρύτητας, υδροστατική πίεση, απουσία κραδασμών, αυξημένη ελευθερία κινήσεων και συνεχόμενη αντίσταση προς όλες τις κατευθύνσεις που παρέχει το νερό καθιστούν την υδρογυμναστική εξαιρετικά αποδοτική για άτομα κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, γυμνασμένα και μη. Ιδιαίτερα όμως μπορούν να ωφεληθούν άτομα με μειωμένη κινητικότητα, μυοσκελετικά προβλήματα, παχύσαρκα, υπέρβαρα ή μεγάλης ηλικίας.

Τι άλλο μπορώ να κάνω στη θάλασσα;

Παιχνίδι και σωματική άσκηση ενόσω βρίσκεσαι έξω από τη θάλασσα, π.χ. στην άμμο της παραλίας: βόλεϊ, ρακέτες, περπάτημα, τζόκινγκ, γυμναστική, ακόμη και χορός σε beach bar.

Και, φυσικά, αν έχεις την απαιτούμενη σωματική υποδομή και την ανάλογη… όρεξη, μπορείς να συνδυάσεις το κολύμπι με ασκήσεις και δραστηριότητες μέσα και έξω από το νερό, π.χ. θαλάσσια σπορ, και έτσι να κάψεις αρκετές θερμίδες διασκεδάζοντας.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 172

Update: Ιούλιος 2016.