Γυμνάζεσαι στο σπίτι; Νέες ιδέες!

04.11.2016
Θέλετε κάτι διαφορετικό για να πετύχετε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ενώ γυμνάζεστε στο σπίτι;

Δοκιμάστε κάποια καινούργια μορφή άσκησης ή ενσωματώσετε μερικές από τις παρακάτω ιδέες στη γυμναστική που ήδη κάνετε…

Νέες προκλήσεις

Αλλάξτε λίγο τον τρόπο γυμναστικής σας, δίνοντας μια διαφορετική πρόκληση στο σώμα σας. Για παράδειγμα, εκτελέστε το πρόγραμμά σας ξεκινώντας από την τελευταία άσκηση προς την πρώτη, κάντε το κυκλικά, μετρήστε τις επαναλήψεις ανάποδα (10, 9, 8...), προσθέστε ενδιαμέσως κάποιο άλλο είδος άσκησης, όπως τρέξιμο επιτόπου ή σκοινάκι, κάντε τις ασκήσεις σας με κλειστά μάτια, διαφοροποιήστε τη διάρκεια, την ένταση ή τα διαλείμματα, δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές και συστήματα προπόνησης.

Καινούργιες ασκήσεις

Φρεσκάρετε τις παλιές σας ασκήσεις με νέες παραλλαγές τους ή/και βρείτε καινούργιες ασκήσεις καθώς και πιο προχωρημένα προγράμματα από βιβλία, περιοδικά ή βίντεο στο Διαδίκτυο. Επιπροσθέτως, μπορείτε να πειραματιστείτε με ηπιότερες μορφές CrossFit, π.χ. συνδυάζοντας διαφορετικές ασκήσεις από διαφορετικά είδη γυμναστικής και με διαφορετικά όργανα στην ίδια προπόνηση, και να τα εναλλάσσετε συχνά, ανανεώνοντας έτσι συνεχώς το ενδιαφέρον και τα κίνητρά σας – αν μάλιστα σε κάθε προπόνηση βάζετε συγκεκριμένους στόχους, π.χ. «τόσες» επαναλήψεις, και στο τέλος του μήνα ορίζετε ένα ρεκόρ που πρέπει να υπερβείτε, δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ!

Ανανέωση εξοπλισμού

Ανανεώστε τον εξοπλισμό γυμναστικής σας, π.χ. αν έχετε δύο ελαφριά βαράκια, πάρτε μεγαλύτερα ή, εναλλακτικά, αγοράστε ένα λάστιχο, το οποίο προσφέρει μια άλλης μορφής αντίσταση σε σχέση με τα βαράκια, ή ένα ζευγάρι ιμάντες εξάρτησης. Αν πάλι σας ελκύει η ιδέα ενός ακριβού οργάνου καρδιαγγειακής άσκησης, π.χ. διάδρομου, αντί να το αγοράσετε εξαρχής, πρώτα νοικιάστε το, ώστε να διαπιστώσετε στην πράξη εάν σας ταιριάζει και να μην πετάξετε τα λεφτά σας. Δείτε επίσης τις καινούργιες κονσόλες/παιχνιδομηχανές άσκησης και διερευνήστε τις δυνατότητες που προσφέρουν για εξατομικευμένη, ασφαλή και αποτελεσματική γυμναστική στο σπίτι, ακόμα και με «προσωπικό προπονητή» μέσω Διαδικτύου!

Ενστικτώδης προπόνηση

Γυμναστείτε με το απολύτως δικό σας πρόγραμμα, πέρα από τα συμβατικά και τα συνηθισμένα. Βάλτε μουσική και κάντε ό,τι σας αρέσει, αυτοσχεδιάστε χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς στερεότυπα και γυμναστικά πρωτόκολλα, μέχρι να ιδρώσετε και να κάψετε πολλές πολλές θερμίδες! Αν μάλιστα έχετε παρέα στη γυμναστική το/τη σύντροφό σας, ακόμα καλύτερα – οι συνασκήσεις είναι εξίσου αποδοτικές και μπορεί να ανοίξουν άλλου είδους προοπτικές, ιδιαιτέρως απολαυστικές...


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 143
Update: Nοέμβριος 2016