Η γυμναστική που κάνει λίφτινγκ

16.12.2016
Όπως το σώμα βελτιώνεται με τη γυμναστική, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το δέρμα του προσώπου, όταν κάνετε ειδικές ασκήσεις.

Γνωρίστε το antiaging fitness.

Πώς γίνονται οι ασκήσεις; Όλες μαζί ως πρόγραμμα, η μία κατόπιν της άλλης ή κατ’ επιλογήν, όποιες σας ευχαριστούν περισσότερο.

Πότε; Όποτε επιθυμείτε. Ιδανικά, όμως, κάθε πρωί καθώς απλώνετε την κρέμα περιποίησης και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του δέρματος.

Τι να προσέξω; Οι κινήσεις σας να είναι απαλές, τα χέρια απολύτως καθαρά και να μην αγγίζετε σπυράκια ή ερεθισμένο δέρμα.

Μίνι face lifting σε 5'

1η άσκηση: Γλιστράτε απαλά τις παλάμες σας από το λαιμό προς τα μάγουλα, με ανοδικές και μόνο κινήσεις, σαν να θέλετε να σηκώσετε το δέρμα χαϊδεύοντάς το. Επαναλαμβάνετε 6-10 φορές.

2η άσκηση: Με την άκρη των δαχτύλων κάνετε ελαφρά χτυπηματάκια στα πλάγια της μύτης, γύρω από το οστό του ματιού και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού για 15-20 δευτερόλεπτα.

3η άσκηση: Ενώνετε τους αντίχειρες κάτω από το πιγούνι, εκεί που σχηματίζεται το διπλοσάγονο. Κάνετε ελαφρύ μασάζ κινώντας κυκλικά τα δάχτυλα για 15-20 δευτερόλεπτα.

4η άσκηση: Τσιμπάτε με πολύ μαλακές κινήσεις των δαχτύλων τα μάγουλα, τραβώντας τα απαλά προς τα έξω. Επαναλαμβάνετε 6-10 φορές.

5η άσκηση: Ανοίγετε το στόμα και τα μάτια όσο μπορείτε περισσότερο, σαν να βγάζετε μια κραυγή χωρίς ήχο. Διατηρείτε τη σύσπαση για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Χαλαρώνετε και επαναλαμβάνετε 3-5 φορές.

Θα τις κάνω οπωσδήποτε γιατί: Τονώνουν το μυϊκό υπόστρωμα που στηρίζει το δέρμα του προσώπου, συνεπώς προλαμβάνουν την πρόωρη χαλάρωση και το «κρέμασμά» του, ενώ απαλύνουν τις «γραμμές» έκφρασης. Συγχρόνως, ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος, επομένως προάγουν τη θρέψη και την αποτοξίνωση του δέρματος. Τέλος, ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που δημιουργούν κολλαγόνο, οπότε συμβάλλουν στη σύσφιγξη και τη διατήρηση της ελαστικότητάς του.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΔΟΥΚΟΣ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 125
Update: Δεκέμβριος 2016