Η κουζίνα της υγείας

29.07.2005
Πείτε ναι...Στην ντομάτα: Στη φυσική της μορφή, αλλά και σε μορφή σάλτσας περιέχει συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. Στο σκόρδο: Βοηθά ώστε να παραμείνει η πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Στο κόκκινο κρασί: Περιέχει ρεβεστερόλη, συστατικό που λειτουργεί...
Πείτε ναι
*Στην ντομάτα: Στη φυσική της μορφή, αλλά και σε μορφή σάλτσας περιέχει συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.
*Στο σκόρδο: Βοηθά ώστε να παραμείνει η πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.
*Στο κόκκινο κρασί: Περιέχει ρεβεστερόλη, συστατικό που λειτουργεί ενάντια στη γήρανση.
*Στο αβοκάντο: Περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.
*Στο μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνη C, ελέγχει το επίπεδο της ινσουλίνης, ενώ παράλληλα κρατά σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
*Στις σαρδέλες: Τονώνουν τη διαύγεια λόγω του συνενζύμου Q10 και βοηθούν το δέρμα χάρη στα Ω λιπαρά.
*Στο τσάι: Μια κούπα από πράσινο ή μαύρο τσάι βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών λόγω του πολυφενολικού οξέος που περιέχει.
*Στον τόνο: Περιέχει σελήνιο και ΑFΑ's, που προστατεύουν και δυναμώνουν τον οργανισμό.
*Στα μήλα: Είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε πεκτίνη, μια διαλυτή ουσία που βοηθά ώστε να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επίσης είναι βασική πηγή προέλευσης της βιταμίνης C.
*Στη βρώμη: Μικρή ποσότητα καθημερινά βοηθά τον οργανισμό να μειώσει τη χοληστερόλη και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά καλύτερα. Τοπικά σκευάσματα με εκχύλισμα βρώμης είναι καλά για τα ευαίσθητα-ατοπικά δέρματα.
Πείτε όχι
*Στη ζάχαρη: Είναι εξίσου βλαβερή με το τσιγάρο και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αφού προκαλεί πρόωρη γήρανση. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μειώνει την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας.
*Στα τηγανητά: Προκαλούν αύξηση των ελεύθερων ριζών και μπλοκάρουν τις αρτηρίες.
*Στο αλκοόλ: Αν πίνετε πάνω από τρία ποτήρια ποτό την ημέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι επιταχύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. Ενα ποτήρι κόκκινο κρασί θεωρείται ευεργετικό.
*Στα ζωικά λιπαρά: Για να προστατεύσετε τον οργανισμό από τις καρδιακές παθήσεις μειώστε τις ποσότητες ζωικών λιπαρών που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και περιορίστε τα μπισκότα, τα τσιπς και το πρόχειρο φαγητό.
Για απόκτηση νεανικής επιδερμίδας
*Πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα.
*Μην καπνίζετε. Κάθε τσιγάρο ισοδυναμεί με χιλιάδες ελεύθερες ρίζες.
*Φροντίστε να τρώτε φρέσκο ψάρι, όπως σολομό, σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα, αφού βοηθά στη διάλυση των λιποκυττάρων.

Θέλω