Αδύνατη μέση

03.03.2008
Αδύνατη μέση πρέπει να έχουμε, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και υγείας, καθώς η περίμετρός της αποτελεί αξιόπιστο μέτρο για την εκτίμηση των κινδύνων που απορρέουν από την αποθήκευση λίπους στην περιοχή. Η περίμετρος της μέσης δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 100 εκατοστά. Ακολουθήστε τις παρακάτω ασκήσεις για να

Αδύνατη μέση πρέπει να έχουμε, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και υγείας, καθώς η περίμετρός της αποτελεί αξιόπιστο μέτρο για την εκτίμηση των κινδύνων που απορρέουν από την αποθήκευση λίπους στην περιοχή. Η περίμετρος της μέσης δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 100 εκατοστά.

Ακολουθήστε τις παρακάτω ασκήσεις για να αδυνατίσετε στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά να την ενδυναμώσετε. Οι ασκήσεις είναι αρκετά απλές και μπορείτε να τις εφαρμόσετε μόνες σας στο σπίτι. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.

Άσκηση 1: Σταθείτε όρθια με τα πόδια ανοιχτά. Τα χέρια σας πρέπει να είναι σε προέκταση, στο ύψος των ώμων. Λυγίστε τον κορμό και με το δεξί σας χέρι αγγίξτε το αριστερό πόδι. Προσπαθήστε το αριστερό σας χέρι να μείνει ακίνητο. Επανέλθετε στην αρχική σας στάση. Επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό χέρι στο δεξί πόδι.

Άσκηση 2: Σταθείτε όρθιες με τα πόδια κλειστά και τα χέρια τοποθετημένα στη μέση. Κάντε κύκλους με τον κορμό, έχοντας τη μέση σας ελαφρώς λυγισμένη.

Άσκηση 3: Όρθιες με τα πόδια κλειστά και τα χέρια στη μέση. Στρίψτε τον κορμό προς τα δεξιά, όσο πιο πολύ γίνεται. Επαναλάβετε τρεις φορές. Κάντε το ίδιο και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Άσκηση 4: Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σε διάσταση και τα χέρια σε προέκταση. Φέρτε το δεξί χέρι αργά στο αριστερό πόδι όσες φορές μπορείτε και επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό χέρι στο δεξί πόδι.