Κόψε ταχύτητα!

23.06.2008
Χαλαρώστε! Αυτό πρέπει να γίνει το μότο σας από εδώ και πέρα. Ξεχάστε τις υποχρεώσεις που μόλις ξυπνάτε μπαίνουν σε λειτουργία. Δουλειά, πληρωμές λογαρισμών, μαγείρεμα, συμάζεμα του σπιτιού...ο κατάλογος

Χαλαρώστε! Αυτό πρέπει να γίνει το μότο σας από εδώ και πέρα. Ξεχάστε τις υποχρεώσεις που μόλις ξυπνάτε μπαίνουν σε λειτουργία. Δουλειά, πληρωμές λογαρισμών, μαγείρεμα, συμάζεμα του σπιτιού...ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς που δεν σας αφήνει τα περιθώρια να χαλαρώσετε ούτε στιγμή.

Είναι καιρός να κατεβάσουμε τους ρυθμούς μας και να μειώσουμε τις υποχρεώσεις που βαραίνουν το καθημερινό μας πρόγραμμα. Να κατέβουμε από το διάδρομο που τρέχει μονίμως σε υψηλές ταχύτητες. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε στα ολοένα αυξανόμενα ψυχικά προβλήματα: κρίσεις πανικού, διαταραχές ύπνου και διατροφής, κατάθλιψη, κόπωση. Το στρες σύμφωνα με έρευνες σχετίζεται άμεσα με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο από τις ανθυγιεινές συνήθειες που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες δουλειάς, την καθιστική ζωή, την υπερκατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Δεν είναι τυχαίο που τα αντικαταθληπτικά φάρμακα πλέον κάνουν θραύση όχι μόνο στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη.

Συνειδητοποιήστε όσο είναι καιρός τα οφέλη του να "κόψετε ταχύτητα" και να δώσετε ποιότητα στην ζωή σας. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος σημαίνει περισσότερος χρόνος για να ασχοληθείτε με πράγματα που απολαμβάνετε πραγματικά.

*Διεκδικήστε το δικαίωμα του Σαββατοκύριακου, ακόμη και αν χρειαστεί να δουλέψετε περισσότερο τις καθημερινές. Ειδικά αν έχετε παιδιά έχετε ένα λόγο περισσότερο.

*Μην πάρετε δουλειά για το σπίτι, μείνετε όσο χρειαστεί για να την τελειώσετε, προκειμένου να γυρίσετε σπίτι απαλλαγμένες από εκκρεμότητες.

*Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά σας φταίει για τα καταθλιπτικά σας συμπτώματα; Μην κάθεστε με δεμένα χέρια. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε επαγγελματική κατεύθυνση και να χτίσετε μια νέα καριέρα. Αρκεί να πιστέψετε στον εαυτό σας!

*Βρείτε χρόνο φτιάξτε ένα καφέ και βγείτε στο μπαλκόνι ή κοντά σε ένα παράθυρο και ρεμβάστε.

*Χουζουρέψτε για μια ώρα στο κρεβάτι.

*Αποφύγετε να κάνετε πάνω από ένα πράγμα ταυτόχρονα.

*Στο τέλος της ημέρας κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

*Ρίξτε τους ρυθμούς έστω και για μικρές κινήσεις. Και επιτέλους απενοχοποιήστε την ψυχαγωγία και την τεμπελιά.