10 "ασκήσεις" σου χαρίζουν ευτυχία (Μέρος Β)

08.02.2012
Η ευτυχία είναι μια δεξιότητα που διδάσκεται και μαθαίνεται, όπως ακριβώς γίνεται με το μαγείρεμα και τα μαθηματικά. Μάθε με ποιους τρόπους θα την ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου προσφέροντας σου μια πιο ευχάριστη ζωή.

Η ευτυχία είναι μια δεξιότητα που διδάσκεται και μαθαίνεται, όπως ακριβώς γίνεται με το μαγείρεμα και τα μαθηματικά. Μάθε με ποιους τρόπους θα την ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου προσφέροντας σου μια πιο ευχάριστη ζωή.

Οι πρώτες πέντε «ασκήσεις» έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο ενώ οι επόμενες αναφέρονται στην στάση σου απέναντι στη ζωή. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις επαναλαμβάνεις κάθε ημέρα, κρατώντας ημερολόγιο όπου θα σημειώνεις τις… επιδόσεις σου.

6. Βρες τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου

Γνωρίζεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Έχεις στόχους; Ποιοι είναι αυτοί; Αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει εσύ η ίδια τι θέλεις να πετύχεις, τότε πως θα δουλέψεις πάνω σε αυτό; Ο μόνος τρόπος για να είσαι ικανοποιημένη από τη ζωή σου είναι να κάνεις πράγματα που εσύ θεωρείς σημαντικά, να αγαπάς τη δουλειά σου και να είσαι σίγουρη για τις προσωπικές επιλογές σου. Μη συμβιβάζεσαι λοιπόν, βρες τι θέλεις και προχώρα….

7. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Βρες που θα σε επαναφέρουν στην ενεργό δράση. Πρόσφερε στον εαυτό σου την πολυτέλεια του καθημερινού «διαλλείματος» από την πραγματικότητα και τα προβλήματα. Αφιέρωνε 10 λεπτά σε καθημερινή βάση στο να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή περιοδικό, να κάνεις τζόκινγκ ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο, που θα σου προσφέρουν την απαραίτητη χαλάρωση και ηρεμία για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα.

8. Τα προβλήματα θα είναι πάντα εκεί, μάθε να τα προσπερνάς

Μπορεί να είσαι άνεργη, απολυμένη και να ψάχνεις για εργασία ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας; Προσπάθησε να βλέπεις το σύνολο. Αν καταλάβεις ότι είσαι μέρος ενός συνόλου, μιας ολόκληρης κοινωνίας τότε θα αντιληφθείς ότι τα ζητήματα που απασχολούν εσένα, απασχολούν πολλούς άλλους συνανθρώπους μας. Με το να κατανοήσεις ότι δεν είσαι η πρώτη που το αντιμετωπίζει αποκτάς τη δύναμη να τα αντιμετωπίσεις

9. Αγάπησε τον εαυτό σου

Το μυστικό είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον αφήσεις να χαρεί. Οταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, αυτό αντανακλάται και στην εξωτερική σου εμφάνιση και εικόνα. Άλλωστε αν το πρόβλημα εστιάζεται στα κιλά ή το ύψος, είναι κάτι που διορθώνεται. Ξεκίνα διατροφή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού και φόρα τακουνάκια που αυτομάτως θα ανυψώσουν τόσο το κορμί σου όσο και τη διάθεσή σου. Να θυμάσαι πάντως πως τις περισσότερες φορές όλα είναι μέσα στο μυαλό μας… Υπενθύμιζε συχνά στον εαυτό σου πως είσαι μια κουκλίτσα μέχρι να το πιστέψεις!

10. Βρες το νόημα της ζωής

Κατανόησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και βρες το νόημα της ζωής. Όταν συνειδητοποιήσεις πως ο χρόνος είναι λιγοστός, οπότε και πρέπει να τον εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο, θα έχεις έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της ευτυχίας. Η συνειδητοποίηση άλλωστε αυτή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις όλες τις ανησυχίες, το θυμό, την απογοήτευση και τον πόνο που τυχόν νιώθεις για πράγματα πραγματικά ασήμαντα.

Διάβασε στο μέρος Α του άρθρου ακόμη 5 ασκήσεις που σε γεμίζουν με ευτυχία!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα