Οι ατέλειες σε δείχνουν πιο όμορφη: Μάθε γιατί

21.02.2014
Πως θα σου φαινόταν αν με μια επαγγελματική φωτογράφηση γινόσουν κι εσύ σαν τα μοντέλα που φιγουράρουν στα περιοδικά; Είναι αυτό που ζητάς ή μήπως τελικά προτιμάς τη δικιά σου εικόνα; Δες το παρακάτω «πείραμα» και σκέψου το καλύτερα. Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα

Τέσσερις καθημερινές γυναίκες, άλλη με τα παχάκια της άλλη με ρυτίδες, η κάθε μια είχε τις δικές της ατέλειες, έλαβαν μέρος σε ένα ενδιαφέρον πείραμα. Σε πρώτη φάση έκαναν επαγγελματική φωτογράφηση, υπό τις οδηγίες επαγγελματία. Στήθηκαν στο φακό και η λήψη ξεκίνησε...

Στη συνέχεια οι φωτογραφίες τους πέρασαν από επεξεργασία και ρετουσάρισμα έτσι ώστε να καλυφθούν οι ατέλειες και να βγει το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, όπως αυτό που βλέπουμε στα περιοδικά.

Αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία, έκπληκτες οι γυναίκες διαπίστωσαν πως όντως οι φωτογραφίες τους ανταποκρίνονταν στο ιδανικό, χωρίς ωστόσο να είναι τέλειες αφού δεν έδειχναν την πραγματική τους εικόνα. Όταν, μάλιστα, ερωτήθηκαν, όλες δήλωσαν κατηγορηματικά πως προτιμούν φωτογραφίες τους που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν αυτές δείχνουν ατέλειες όπως οι ρυτίδες ή οι φακίδες.

Χαρακτηριστικά όπως αυτά δίνουν ταυτότητα σε μια γυναίκα και αντιπροσωπεύουν κάτι από τον εαυτό της, ακόμη και τον χαρακτήρα, οπότε με το ρετουσάρισμα ακόμη και σε αυτά τα μικρά σημαδάκια, αφαιρείται κάτι από την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. "Όταν καλύψεις όλες τις ατέλειες, απλά δεν είσαι ο εαυτός σου" αποφαίνονται.

«Πάντα ήθελα να μοιάζω κάπως έτσι αλλά τώρα που το βλέπω αναρωτιέμαι γιατί» δήλωσε μια εξ αυτών, σε κάτι που όπως φαίνεται συμφωνούν όλες και καταλήγουν πως «Θα έπρεπε να νιώθουμε άνετα με αυτό που είμαστε κι απλά να προσπαθούμε να είμαστε ο εαυτός μας».

Δες το βίντεο...