Άτολμη; Τεχνικές για να πάρεις θάρρος

02.10.2016
Θαυμάζεις τους τολμηρούς κι όσους δείχνουν το θάρρος να αναλάβουν πρωτοβουλιές; Θέλεις να νικήσεις την ατολμία σου αλλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Σου προτείνουμε μερικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου και να γίνεις πιο θαραλαία. Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Γράψε ενθαρρυντικά μηνύματα

Γράψε ενθαρρυντικά μηνύματα όπως για παράδειγμα "Μπορώ", "Καλή επιτυχία", "Θα τα καταφέρω", "Ολα θα πάνε καλά" και κόλησσε τα στο ψυγείο, στο γραφείο και σε άλλα σημεία. Κάθε φορά που ο φόβος θα σε κυριεύει ρίξε μια ματιά κι αναθάρησε.

2. Στείλε γράμμα στον εαυτό σου

Μια επιστολή προς τον εαυτό σου μπορεί να είναι διασκεδαστική αλλά και... θεραπευτική. Μπορείς να καταγράψεις τις σκέψεις σου. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα και κατάγραψε τρόπους με τους οποίους θα βελτιωθείς και πετύχεις ακόμη περισσότερα. Μπορεί να ακούγεται τρελλό αλλά θα σου δώσει θάρρος!

3. Βγάλε φωτογραφίες

Στήσου σαν μοντέλο και βγάλε φωτογραφίες όμορφες και εντυπωσιακές για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σοθ. Κάθε φορά που θα αισθάνεσαι άτολμη, θα αντρέχεις στο άλμουμ της αυτοπεποίθησης και θα παίρνεις θάρρος!

4. Ο εθελοντισμός σε κάνει πιο τολμηρή

Μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους και κερδίζεις εμπειρίες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου και να ανατρέψουν την κοσμοθεωρία σου. Ο εθελοντισμός είναι πηγή έμπνευσης αλλά και δύναμη!

5. Μη φοβάσαι τις προκλήσεις

Παλεύοντας με τους μεγαλύτερους φόβους σου θα καταφέρεις να τους ξεπεράσεις. Ξεκίνα με βήματα μικρά και σύντομα θα αποκτήσεις θάρρος και για τα πιο μεγάλα ζητήματα. Ξεπερνώντας μια - μια τις φοβίες σου θα διαπιστώσεις πως τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν κι όλα είναι δυαντά αρκεί να το θέλεις.

6. Και η γυμναστική δε γεμίζει τόλμη

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η άσκηση είναι ένας τρόπος να αποκτήσεις θάρρος. Εκτός από την ανακούφιση από το στρες και το άγχος, με τη γυμναστική μαθαίνεις να μένεις προσηλωμένη σε στόχους και να μη τα παρατάς.