7 τρόποι για να ξανανιώσεις & να κρύψεις χρόνια

23.01.2017
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να σου προσθέσουν επιπλέον χρόνια καθώς μεγαλώνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πραγματάκια που βοηθούν να αναζωογονήσουμε πνέυμα και σώμα! Μάθε ποιά είναι αυτά και νιώσε πολλά χρόνια μικρότερη! Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Δοκίμασε κάτι νέο

Είσαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες;

Κάτι τέτοιο θα σε κάνει να νιώσεις υπέροχα. Βγες από τη ρουτίνα και δοκίμασε κάτι καινούριο κάθε εβδομάδα που περνά για να νιώσεις την αλλαγή. Δε χρειάζεται να είναι κάποια δραστική ανατροπή στη ζωή σου αλλά μικρά πραγματάκια όπως μια νέα συνταγή μαγειρικής ή μια καινούρια γεύση τσαγιού.

2. Άνοιξε τον κύκλο γνωριμιών σου

Μη μένεις κλεισμένη στο καβούκι σου

Όντας κοινωνική κι ανοιχτόκαρδη θα σε βοηθήσει να μείνεις νέα και φρέσια, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μην περιορίζεις τον κύκλο σου και μίλα με ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων.

3. Εθελοντική εργασία

Ο εθελοντισμός έχει πολλά οφέλη.

Δεν είναι μόνο η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και τα οφέλη που εσύ αποκομίζεις, ψυχκά και σωματικά αφού όπως έχουν δέιξει έρευνες η προσφορά ενισχύει την υγεία μας αλλά και τη διάθεσή μας.

4. Τι ξέρεις από περιποίηση;

Η σωστή περιποίηση σε κάνει να φαίνεσαι νεότερη

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου θα σε κάνει να φαίνεσαι κατά χρόνια νεότερη. Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι τα κλειδιά όπως επίσης και η απολέπιση και η μάσκα προσώπου.

5. Δώσε τροφή για το μυαλό

Να θυμάσαι πως είμαστε ότι τρώμε!

Το τι βάζουμε στο στομάχι μας έχει άμεση επίδραση στο μυαλό μας. Η μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου για εμφάνιση άνοιας, το ίδιο και η πρόσληψη βιταμίνης Β. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί και όσπρια είναι απαραίτητα στη διατροφή σου.

6. Απόφυγε 3 βασικές εξαρτήσεις

Ποιές είναι αυτές; Κάπνισμα, άγχος και.... ήλιος.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως το τσιγάρο αλλά και το άγχος βλάπτουν την υγεία, ελάχιστοι όμως ξέρουν πως χαλά και την εμφάνιση!

Το κάπνισμα διασπά το κολλαγόνο και διαταράσσει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας το δέρμα θαμπό και γερασμένο ενώ το άγχος έχει συνδεθεί με αύξηση σωματικού βάρους και ποικίλα προβλήματα υγείας. Και με τον ήλιο τι γίνεται; Η υπερβολική έκθεσή μας σε αυτόν μπορεί να μας δημιουργήσει ρυτίδες και γερασμένο δέρμα γι΄αυτό προσοχή και πάντα ηλιοθεραπεία με προστασία.

7. Γύμνασε σώμα και μυαλό

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωματική δραστηριότητα αλλά ξεχνάμε την άσκηση του μυαλού. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και δεν πρέπει να το ξεχνάς. Σταυρόλεξα, εκμάθηση ξένων γλωσσών ή μουσικής κι άλλες γνωστικές δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις το μυαλό σου σε φόρμα και να ξανανιώσεις!