7 λόγοι γυναικείας περηφάνειας: Αναγνώρισέ τους!

17.04.2015
Αντί να γεμίζεις με ανασφάλεια, επικεντρώσουν στα θετικά χαρακτηριστικά σου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα απ΄όσα φαντάζεσαι για τα οποία μπορείς να νιώθεις περήφανη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα εντοπίσεις και να τους δώσεις τη δέουσα σημασία. Σου παρουσιάζουμε μερικά...

Η δημιουργικότητά σου

Μπορεί να μην είσαι καλλιτέχνης, το χέρι σου να μην πιάνει ιδιαίτερα αλλά ως γυναίκα έχεις να υπερηφανεύεσαι για τη δημιουργικότητά σου! Η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική ακόμη κι η διακόσμηση του σπιτιού θέλουν δημιουργικότητα κι εσύ την έχεις! Άλλωστε στη δημιουργία δεν υπάρχει λάθος και σωστό.

Η θηλυκότητά σου

Ακόμη και τα "αγοροκόριτσα" έχουν να επιδείξουν γυναικεία πλευρά του εαυτού τους. Είναι οι καμπύλες σου, η αισθησιακή φωνή σου, η λεπτοκαμωμένη σιλουέτα σου, όλα όσα σε κάνουν θηλυκό σωστό και σου δίνουν σεξ απίλ και πρέπει να σε κάνουν περήφανη.

Η γεναιότητά σου

Ίσως να μην είσαι αρκετά γενναία να παρατήσεις τη δουλειά σου για να κάνεις το γύρο του κόσμου - κι εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο θα ήταν τρέλα στην εποχή που ζούμε αλλά έχεις τα "κότσια" να τα βάλεις με την κακιασμένη πεθερά ή να πάρεις μέρος σε καραόκε νικώντας τους πιο μεγάλους σου φόβους. Δεν είναι και λίγο αν το καλοσκεφτείς. Έχεις την τόλμη να παλέψεις και να κατακτήσεις την ευτυχία κι όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το επίτευγμά σου, οφείλεις να είσαι περήφανη.

Το πάθος σου

Όποιο κι αν είναι το πάθος σου πρέπει να είσαι περήφανη γι΄αυτό. Είσαι σινεφίλ; Σου αρέσει να φτιάχνεις μόνη τα δικά σου σπιτικά καλλυντικά; Έχεις τρέλα με το κόσμημα; Το πάθος σου είναι η μαγειρική, η μόδα, η μουσική, τα εικαστικά; Με ότι κι αν είσαι παθιασμένη, δείχνει πως έχεις προσωπικότητα έντονη και πρέπει να είσαι περήφανη γι΄αυτό! Ποτέ μη χάσεις το μεράκι σου και την αγάπη σου για τη ζωή.

Τα ταλέντα σου

Οι σπουδές και οι γνώσεις σου είναι επίσης κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις περήφανη. Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι σπουδές αλλά και τα λοιπά ταλέντα που πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Ακόμη κι αν οι γνώσεις σου περιορίζονται στο κομμάτι της σόουμπιζ και του γκόσιπ ή γνωρίζεις τα πάντα για τη μουσική σκηνή την ξένη ή την ελληνική, σίγουρα έχεις να κοκκορεύεσαι για κάτι. Είσαι καλή σε αυτό που σου αρέσει κι αυτό έχει σημασία.

Το χιούμορ σου

Δεν είναι μόνο οι άντρες καλοί κωμικοί αλλά και οι γυναίκες κι αν έχεις χιούμορ δώσε του την πρέπουσα σημασία. Μπορεί να σοτ ανοίξει πόρτες, να σε βγάλει από τη δύκσολη θέση ή απλά να σε καταστήσει σε ψυχή της παρέας. Χαμογέλα λοιπόν, είναι μεταδοτικό και μη χάσεις ποτέ την αίσθηση του χιούμορ που σε κάνει γοητευτική και μοναδική.

Την ανεξαρτησία σου

Για κάποιες γυναίκες το να μην έχουν ερωτική σχέση είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Γι΄άλλες είναι ευκαιρία ανεξαρτητοποίησης. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μάθεις να είσαι ανεξάρτητη- είτε βρίσκεσαι σε σχέση, είτε όχι κι αν το έχεις καταφέρει είναι κάτι για το οποίο σου αξίζουν εύσημα.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα