Είναι αλήθεια ότι το κινέζικο φαγητό προκαλεί πονοκεφάλους;

18.04.2015
Εχεις ακούσει ότι η κατανάλωση πιάτων της κινεζικής κουζίνας μπορεί να σου δημιουργήσει πονοκέφαλο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Όχι! Η ψευδής αυτή αντίληψη δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποιες έρευνες συνέδεσαν τους πονοκεφάλους πελατών τέτοιου είδους εστιατορίων με την πρόσληψη όξινου γλουταμινικού νατρίου, ενός πρόσθετου τροφίμων που χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης σε πολλά εδέσματα της κινέζικης κουζίνας.

Σύμφωνα όμως με νεότερες έρευνες, όταν το γλουταμινικό νάτριο (E621) λαμβάνεται σε λογικές δόσεις και στις ποσότητες που επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.