Τα λάθη που κάνεις & ντροπιάζεσαι

08.06.2015
Δε θα κρίνεις ποτέ τους ανθρώπους γύρω σου για το τι φορούν ή πόσα κιλά έχουν αλλά δεν κάνεις το ίδιο για τον εαυτό σου; Μήπως μόνη σου ντροπιάζεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις, με το να υποτιμάς τον εαυτό σου;

1. Συγκρίνεσαι με κάθε γυναίκα που συνατάς

Ασυνείδητα συγκρίνεσαι με τις άλλες γυναίκες; Ζηλεύεις το στήθος, το γυμνασμένο σώμα, το ύψος, τα γαλάζια μάτια ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό; Μήπως με αυτό τον τρόπο κάνεις κακό στον εαυτό σου; Μπορεί να μη το έχεις καν φανταστεί αλλά σίγουρα διαθέτεις κι εσύ στοιχεία στην εμφάνιση ή στην προσωπικότητα που θα ζήλευαν πολλές γυναίκες. Αντί λοιπόν να ζηλεύεις αυτά που δεν έχεις κοίτα να εκτιμήσεις όσα έχεις!

2. Δίνεις έμφαση στα λάθος κίνητρα

Αποφάσισες ν΄ακολουθήσεις διατροφή για να χάσεις κιλά; Λάθος κίνητρο! Η σωστή κι ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την υγεία. Όταν το αντιληφθείς αυτό θα δεις πως δε θα νιώσεις τόσο έντονα πως στερείσαι αγαθά απλούστατα γιατί το κίνητρο είναι η καλή υγεία. Συνειδητοποίησέ το, άλλαξε τρόπο ζωής και διατροφή και σταδιακά θα δεις διαφορά στα κιλά, στο βάρος και στην καθημερινότητά σου.

%PHOTO1%

3. Αποφεύγεις τους καθρέπτες

Δε σου αρέσει να κοιτάς το είδωλλό σου στον καθρέπτη; Δε μπορείς να κρύβεσαι από τον εαυτό σου για πάντα. Προσπάθησε να συμβιβαστείς με τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να μην υποτιμάς τον εαυτό σου.

4. Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Μπορεί να θεωρείς πως είσαι στρουμπουλή ή υπερβολικά κοκκαλιάρα, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου με χαρακτηρσμούς τύπου "γιουβαρλάκι", "βαρελάκι", "σκουπόξιλο" και χειρότερα ακόμη να τους αποδέχεσαι. Μια στρουμπουλή γυναίκα είναι ζουμερή ενώ μια λεπτή γυναίκα είναι πολυπόθητη. Σταμάτα να βγάζεις μόνη τα ματάκια σου.

%PHOTO1%

5. Φωτογραφία; Με τίποτα

Δε θέλεις να βγάζεις φωτογραφίες; Κρύβεσαι με το πού βλέπεις φωτογραφικό φακό γιατί δε σου αρέσει ο εαυτός σου; Με αυτή σου την κίνηση δε ντροπιάζεις μόνη σου τον εαυτό σου; Άσε κατά μέρος την εμφάνιση και το πώς δείχνεις και διασκέδασε. Πέρνα καλά, αυτό έχει σημασία.

6. Δε φλερτάρεις γιατί δεν πιστεύεις πως είσαι ωραία

Μόνη σου βάζεις εμπόδια κι αναχώματα. Κι αν έχεις λίγα κιλάκια παραπάνω τι έγινε; Αποδέξου κι αγάπησε τον εαυτό σου, μπες με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του φλερτ και δε θα χάσεις.

Άλλωστε θυμήσου: Είσαι πιο όμορφη απ΄όσο νομίζεις. Μάθε το γιατί