Η καλύτερη άσκηση ρεφλεξολογίας

24.06.2015
Αναζωογόνησε τα κουρασμένα πόδια σου, με μια απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις στην παραλία!

Τα παπούτσια μπορεί να μας προφυλάσσουν από τις καιρικές συνθήκες και τις αντιξοότητες, τίποτα όμως δεν ανανεώνει τόσο πολύ τα πόδια αλλά και ολόκληρο το σώμα όσο το να περπατάμε με ασφάλεια ξυπόλυτοι, αποκαλύπτει ο κ. Σπύρος Δημητράκουλας, ορθοπεδικός ρεφλεξολόγος, εκπαιδευτής ρεφλεξολογίας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

Άσκηση για την παραλία

Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική άσκηση για τα πόδια είναι να σχεδιάζουμε στην αμμουδιά τα γράμματα του αλφαβήτου με τα πόδια μας, πρώτα με το δεξί και μετά με το αριστερό πόδι.

Πιέσεις αναζωογόνησης

Ένας ρεφλεξολόγος μπορεί στη διάρκεια μιας συνεδρίας να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες πιέσεις στο πέλμα, όμως μπορείς και εσύ με το σύντροφό σου να κάνετε εναλλάξ ένα μίνι μασάζ στα πέλματά σας. Ο κ. Δημητράκουλας προτείνει να ακολουθήσουμε τον κανόνα του Ιπποκράτη: «Η δυνατή πίεση σφίγγει τους ιστούς και η απαλή τους χαλαρώνει. Η μεγάλης διάρκειας αδυνατίζει τους ιστούς και η μέτριας τους παχαίνει».

Όπου βρεις σκληρύνσεις, λοιπόν, εφάρμοσε την απαλή πίεση, ενώ όπου είναι χαλαρός ο ιστός, οι πιέσεις σου μπορούν να είναι πιο επεμβατικές. Οδηγός σου, πάντως, θα πρέπει να είναι το «πονάω αλλά μ’ αρέσει» και να σταματάς αμέσως μόλις ο άλλος αισθανθεί δυσφορία. Αν πάντως αναζητάς έναν επαγγελματία ρεφλεξολόγο, φρόντισε να είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων ή του Πανελληνίου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 140
Επικαιροποίηση: Ιούνιος 2015