Αυτές οι σκέψεις θα σου δώσουν δύναμη στα δύσκολα

09.02.2016
Κάθε φορά που νιώθεις πως όλα είναι μάταια, πως δεν έχεις τη δύναμη για να προχωρήσεις, όσο μικρός ή μεγάλος είναι ο στόχος που θέλεις να πετύχεις, υπάρχουν μερικές σκέψεις που βοηθούν στα δύσκολα. Τα κίνητρα είναι το κλειδί για τα πάντα στη ζωή...

Θυμήσου λοιπόν:

Η ζωή σου δεν πρόκειται ν΄αλλάξει εάν εσύ δεν το προσπαθήσεις

Δεν μπορείς να περιμένεις την νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι να σου λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα προβλήματα και να σε μεταμορφώσει από τη δύσμοιρη σταχτοπούτα σε μια λαμπερή πριγκίπισσα. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Στην αληθινή ζωή ισχύει το συν Αθηνά και χείρα κίνει γι΄αυτό σήκω από τον καναπέ και χάραξε βήμα - βήμα, χτίσε λιθαράκι-λιθαράκι τη ζωή που ονειρέυεσαι και θέλεις.

Μόνη σου βάζεις τις βάσεις για την επιτυχία

Κανένας δε μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις τίποτα αν εσύ η ίδια δεν το πάρεις απόφαση και δεν ενεργήσεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εσύ η ίδια είσαι υπεύθυνη για τη ζωή σου και τις αποφάσεις που παίρνεις. Βάλε λοιπόν στόχους και ξεκίνα να τους πετυχαίνεις.

Ξέχνα την εκδίκηση και πες ναι στη συγχώρεση

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λέει μια παροιμία αλλά ίσως η συγχώρεση να είναι προτιμότερη. Αντί να σπαταλάς φαιά ουσία κι ενέργεια καταστρώνοντας σχέδια εκδίκησης, διοχέτευσε όλη αυτή την ενέργεια και τη σκέψη σε κάτι περισσότερο παραγωγικό κι αποδοτικό.

Δεν μπορείς να υπολογίζεις σε άλλους, μόνο στον εαυτό σου

Είναι καλό να έχουμε δίπλα μας ένα υποστηριτικό δίκτυο οικογένειας και φίλων, ωστόσο, το μόνο άτομο στο οποίο πρέπει να στηριζόμαστε είμαστε εμείς οι ίδιοι και μόνο. Κάποιες φιλίες χαλάνε, οι γονείς δε θα ζουν για πάντα και κανένας άλλος δεν είναι δεδομένος στη ζωή εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μην το ξεχνάς αυτό και πάρε δύναμη στα δύσκολα. Ακόμη κι αν νιώθεις πως δεν την έχεις, κάπου βαθιά βρίσκεται κρυμμένη, βρε την!