Καλοκαιρινές απολαύσεις που δεν πρέπει να χάσεις

05.07.2016
Οι μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι συνήθως αυτές που δεν αγοράζονται με χρήματα.

Υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες να παγώσεις το χρόνο ώστε να συνεχίσεις ν΄απολαμβάνεις. Κάθε εποχή έχεις τις δικές της μικρές χαρές αλλά το καλοκαίρι περισσότερες!

1. Τα καλοκαιρινά βράδια επιβάλλουν βεράντα!

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι τραγούδαγε ο Δάκης κι είχε δίκιο διότι τίποτα δε συγκρίνεται με ένα χαλαρό ποτάκι στη βεράντα τις νύχτες του καλοκαιριού. Καθισμένη σε μια κουνιστή πολυθρόνα, στο καναπεδάκι της βεράντας ή ακόμη και σε απλή σπαστή πλαστκή καρεκλίτσα σε μια γωνιά, το ποτάκι αποκτά άλλη γεύση.

2. Παγωμένο τσαγάκι

Υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό από το παγωμένο τσάι για το καλοκαίρι; Κι αν δεν είσαι του τσαγιού πες ΝΑΙ σε μια δροσιστική λεμονάδα, την οποία μάλιστα μπορείς να κάνεις και λάιτ!

3. Δίπλα στο κύμα

Από τις πιο λατρεμένες συνήθειες του καλοκαιριού. Ποιός δε χαλαρώνει με τον ήχο των κυμμάτων; Η θάλλασα είναι - άλλωστε - γιατρικό. Ο ήχος του κύματος κι η θέα του απέραντου γαλάζιου είναι αγχολυτικά, προσφέρουν γαλήνη αλλά κι ανακούφιση γιατρεύοντας τη στεναχώρια και μειώνοντας τα επιπεδα του πόνου.

4. Βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ελευθερία που σου δίνει το καλοκαιράκι είναι ανεκτίμητη. Μέσα σε αυτά που μπορείς να κάνεις είναι να βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά. Από μικρή θυμάσαι τη μαμά να σου λέει να στεγνώσεις καλά τα μαλλάκια σοτ για να μην κρυώσεις μόλις βγεις έξω. Το καλοκαιράκι βγένεις όπως θέλεις, βρεγμένη με απόλυτα wet looκ κι αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ελεύθερη! ΝΑΙ μπορείς να το κάνεις.

5. Νιώθεις τον ήλιο στο δέρμα σου

Ο ήλιος φέρνει ευτυχία! Σκέψου πώς αισθάνεσαι όταν κάθεσαι στη λιακάδα ή όταν κάνεις ηλιοθεραπεία. Αυτή η πλημμύρα θετικών συναισθημάτων κι ευχαρίστησης από μόνη της είναι λόγος για να πεις ΝΑΙ στο καλοκαίρι απλά και μόνο γιατί σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Ποιός μπορεί να είναι δυσαρεστημένος κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, το μπλε της θάάσσας κι έναν μεγάλο φωτεινό ήλιο;

6. Φοράς ανοιχτό παπούτσι

Είναι κι αυτός ένας λόγος. Μπορείς πλέον ν΄αφήσεις καφτά μέρος μπότες, αθλητικά και κλειστά παπούτσια και να βγάλεις τα σανδαλάκια σου και τις σαγιονάρες που τόσο αγαπάς. Είναι κι αυτό μια αίσθηση ελευθερίας.

7. Μικρός περίπατος χωρίς να χρειάζεσαι μπουφάν, ζακέτα, ομπρέλα κτλ

Βάζεις το φορεματάκι σου, φοράς παπούτσια κι έφυγες. Το καλοκαίρι ευνοεί για ντύσιμο casual ενώ δεν είσαι αναγκασμένη να κουβαλάς όλα τα "συμπράγκαλα" που ίσως χρειαστούν (βλέπε ζακέτα ή μπουφάν, ομπρέλα κτλ).